Jön a páneurópai EV töltőhálózat

647
Jön a páneurópai EV töltőállomás hálózat
Jön a páneurópai EV töltőállomás hálózat

Az elektromos járművek népszerűsége egyre nő, de az infrastrukturális korlátok még akadályozzák a gyorsabb fejlődést. Eddig a BMW Group, a Daimler AG , a Ford és a Volkswagen Csoport, az Audi és a Porsche is egyetértett abban, hogy ki kell dolgozni és létre kell hozni egy High-Power töltés (HPC) hálózatot elektromos járműveknek,  Európa-szerte.

Az IONITY név alatt a közös vállalat 2020-ra 400 HPC állomást fog létrehozni, ami könnyebbé teszi az EV-k vezetői számára a hosszú távú utazásokat. A müncheni székhelyű, németországi székhelyű vállalat vezet?je Michael Hajesch vezérigazgatója, a BMW csoport és COO Marcus Groll , korábban Porsche vezet?je a következőket nyilatkozta:

“Az első páneurópai HPC hálózat alapvető szerepet játszik az elektromos járművek piacának kialakításában. Az IONITY-val közös célunk, hogy ügyfeleink gyors töltést és digitális fizetési képességet biztosítsanak a távolsági utazások megkönnyítése érdekében. “- mondta Hajesch.

Az idei évben Németország, Norvégia és Ausztria 120 főútján , a Tank & Rast, a Circle K és az OMV közötti partnerségen keresztül 20 állomás indul . A következő évben a hálózat több mint 100 állomással bővül, amelyek mindegyike lehetővé teszi, hogy több ügyfel, különböző gépjárművezetők autózzanak, s egyszerre töltsék fel járműveiket. A töltőállomáson akár 350 kW kapacitással a hálózat az európai töltési szabvány kombinált töltési rendszerté alkalmazza, hogy jelentősen csökkentse a töltési időt a meglévő rendszerekhez képest.

A márkaagnosztikai megközelítés és az egész Európára kiterjedő forgalmazás várhatóan hozzájárul majd a villamosított járművek vonzóbbá tételéhez a nagyközönség számára, és felgyorsítja a hagyományos fosszilis égetési lehetőségektől való eltérést .

“Az IONITY elindítása áttörést jelent az átfogó, gyors feltöltő infrastruktúra felé Európában” – mondta Oliver Blume , a Porsche AG igazgatótanácsának elnöke.
Működő díjszabási infrastruktúra létrehozása szükséges ahhoz, hogy az elektromobilitás elfogadható és tovább bővíthető legyen. Az IONITY gyors töltőhálózatával biztosítjuk ügyfeleink számára, hogy elektromos autókat használjanak hosszú utakon, anélkül, hogy veszélyeztetnék a kényelmet. Ezek a nagy töltőállomások akár 15 perc alatt 80 százalékra tölthetik fel az autókat,ami 400 km-es tartománynak felel meg.

A Volkswagen, a Jaguar Land Rover, a Nissan, a General Motors és a Volvo is bemutatják tervüket, arra vonatkozólag, hogy 2025-ig villamosítják termékportfólióikat. 

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz, ahol a friss napi hírekre hívjuk fel a figyelmet, 
akkor kattints ide!