COP23-klímánk fő alakítói az óceánok

1024
Az óceánok klímánk fő alakítói
Az óceánok klímánk fő alakítói

A Bonnban zajló konferencia, melyen 195 ország 25 ezer küldöttje vesz részt, november 6-tól 17-ig tart.Itt hívta fel a figyelmet arra az EU környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászatért felelős biztosa: az óceánok klímánk fő alakítói!

Az óceánok az éghajlatváltozás kulcsszereplői, leválaszthatatlanok a klímaváltozás kérdésköréről. Erre hívta fel a figyelmet az Európai Unió környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászatért felelős biztosa az idei ENSZ-klímakonferencián, ahol a párizsi klímaegyezmény végrehajtását szabályozó előírásokról tárgyalnak.

“Az óceánok az éghajlat elsődleges alakítói, a bolygó hőjének 90 százalékát elszívják, illetve a széndioxid 30 százalékát, míg a számunkra szükséges oxigén 50 százalékát adják. Ennyire hasznosak nekünk az óceánok ? mondta Karmenu Vella, környezetpolitikáért felelős EU biztos.

A Bonnban zajló konferencia, melyen 195 ország 25 ezer küldöttje vesz részt, november 6-tól 17-ig tart. Most várhatóan csak előkészítik a klímavédelmi egyezmény végrehajtási előírásait. A teljes szabálykönyvet jövő decemberben fogadják el a lengyelországi Katowicében.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz, ahol a friss napi hírekre hívjuk fel a figyelmet, 
akkor kattints ide!