Körkörös gazdaság – felkapott a bútor, csomagoló, textiliparban is

1123
IKEA PS17 termékcsalád-újrahasznosított anyagból
IKEA PS17 termékcsalád-újrahasznosított anyagból

Felkapott a körkörös gazdasági modell. Egyre több vállalat keresi annak a módját, hogy hogyan lehet ezt a gyakorlatba átültetni. Néhány újabb példa ismert márkák háza tájáról. A bútoriparból az IKEA, a vegyipari cégek közül az Inditex, a ruházati márkák a Zara, a Pull&Bear, a Massimo Dutti és a Bershka azon dolgoznak, hogyan csökkentsék ökológiai lábnyomukat.

Nézzük, hogy az IKEÁ-nál a körkörös gazdasági modell hogyan jelentkezik!
Ismeri-e az IKEA PS 2017 termékcsaládját?

Az IKEA “PS” gyűjteményekkel egészítik ki a fő katalógust. Ez azon termékek összessége, mely újrahasznosított fából, műanyagból, üvegből készülnek. A vállalat saját csomagolási és gyártási hulladékát is tartalmazva.

E termékcsoport 60 termékével a fiatalabb városlakókat célozták meg. Februárban fogják árusítani az üzletekben.

21 tervező kreatív gondolkodásának eredménye a gyűjtemény. Például az Odger szék 70%-ban újrahasznosított műanyagból és 30%-ban megújuló nyersanyagból készült. A kungsbackai szekrényajtók pedig újrahasznosított PET-palackokból áll.

Várhatóan a kollekció a fiatalabb generációnál fog sikert aratni. Nem csak azért mert környezettudatosabbak, hanem azért, mert kisebb helyeken élnek. A bútoroknak könnyen mozgathatóknak kell lenni az igényeknek megfelelni. S mind a mellett, hogy jól használhatóak, hozzáadott funkciókat is adnak. A hozzáadott funkció megnöveli a termék élettartamát.

Ha még nem csatlakozott a Közösségi oldalunkhoz, akkor itt teheti meg!