Erdők – mindörökké

654
Erdők - mindörökké
Erdők – mindörökké

A Tetra Pak, a Dél-Afrikai Légitársaság (South African Airways /SAA) és a Forest Stewardship Council (FSC) közös véleménye, hogy a piaci kereslet egyre inkább a környezettudatos fogyasztók részéről a fenntartható termékek felé mozdul el. E témában az FSC felmérést végzett.

Az FSC fogyasztói kutatás magában foglal több mint 9000 válaszadó feleletét, 11 piacról. Ez azt jelzi, hogy a fogyasztókban egyre inkább növekszik az aggodalom a környezeti problémák miatt. Mint például az éghajlatváltozás. A fenntartható termékek, szolgáltatások nagyon jó választ adnak erre: látható, megfizethető és kiváló minőségű (környezettudatos) termékekről, szolgáltatásokról van szó, melyek nagyon világos kommunikációval releváns információkat juttatnak el a fogyasztókhoz.

Mint a világ vezető élelmiszer-feldolgozási és csomagolási megoldások cége, a Tetra Pak szorosan együttműködik ügyfeleivel. A szolgáltatók számára is a biztonságos, környezetbarát termékek megfelelnek az igényeknek.

e-book-kicsi

A Tetra Pak felmérése szerint a környezetbarát csomagolás egyre inkább piacvezető, versenyképességi tényező az iparágon belül. Ezt sem a gyártók, sem más az ellátási láncon belül nem hagyhatja figyelmen kívül.

Az eredmények azt mutatták, hogy 2005 óta 70%-ról 90%-ra nőtt azon fogyasztók száma, akik az újrafeldolgozott termékeket választották.  A vizsgálat során kiderült, hogy összességében 67 százaléka a fogyasztóknak úgy véli, hogy az emberek fizetik ki a környezetvédelemre való figyelmet.

63 százaléka a dél-afrikaiaknak úgy véli, hogy az emberek figyelik a forgalomba kerülő ökocímkét. Megelőzve ezzel a fogyasztókat Indiában, Kínában, az Egyesült Királyságban és Törökországban.

2005 óta 2013-ban egy új trend bontakozott ki: vannak olyan fogyasztók, akik  kifejezetten zöld termékeket vásárolnak, akkor is, ha azok drágábbak .

A Tetra Pak tapasztalata az, hogy minden nagyobb kiskereskedő FSC jelzéssel ellátott kartondobozban szeretné tárolni a folyadékokat.

“A fenntarthatóság központjában mindent, megteszünk, azért hogy a Tetra Pak termékei FSC-tanúsítvánnyal rendelkezzenek.”- nyilatkozta Lex Gutsche.

A fogyasztók bízhatnak azokban a márkákban, amelyek az FSC logójával vannak ellátva.

A közelmúltban a Dél-Afrikai Légitársaság is aláírt egy megállapodást, hogy FSC logóval ellátott termékeket fogad be. Az SAA elkötelezett abban, hogy a világ legfenntarthatóbb légitársaság csoportja legyen 10 éven belül. A légitársaság számos kezdeményezést indított el , hogy elérje ezt a célt.

Az egyik ilyen kezdeményezés a légitársaság, SAA részéről az, hogy fenntarthatósági kritériumokat beágyazzák a beszerzési folyamatba. Mérik a szén-dioxid kibocsájtást a termék, a szolgáltatás teljes életciklusára vonatkozólag.

E két óriásvállalat kíváló bizonyítéka annak, hogy a társadalom egyre nagyobb felelősséget érez a környezet iránt. S a fogyasztó-központú vállalatok minden iparágban beépítik a fenntarthatóság alapelveit a fenntarthatósági termékeik láncolatába és üzleti politikájukba. Ez egy olyan lehetőség, amely hozzájárul a felelős erdőgazdálkodáshoz.

Még pályázhat a CSR Hungary Díjra!
Regisztrációs határidő: 2016.08.30.
Pályázati anyag leadásának a határideje:
2016.09.15.

Katt ide részletekhez!