Marokkóban kiálltak a Párizsi Klímaegyezmény mellett

574
Marokkóban kiálltak a Párizsi Klímaegyezmény mellett
Marokkóban kiálltak a Párizsi Klímaegyezmény mellett

A marokkói klímakonferencia eseményeiről többször adtunk hírt. Akár Trump kapcsán is írtunk legutóbb a klímakonferenciáról. Közel 200 ország tett hitet a Párizsi Klímaegyezmény folytatása mellett a Marrákesben. Továbbra is elkötelezettek abban, hogy a szegényebb országokat támogatni kell, hogy felkészüljenek a klímaváltozásra.

A klímakonferencián 200 ország abban is megegyezett, hogy 2018 végéig elfogadják azt a szabályzatot, amit minden országnak be kell tartani: lassítható legyen a globális felmelegedés folyamata.

A közös kiállás egyben jelzés is a megválasztott amerikai elnöknek, aki választási kampánya során notórius klímatagadóak vallotta  magát: szerinte a globális felmelegedés egyszerűen kamu.

Donald Trump az adminisztrációjába is olyan embereket tervez ültetni, akik klímatagadók. Közben az a fonák helyzet állt elő, hogy másik nagy szennyező országnak, Kínának kellett figyelmeztetni az Egyesült Államokban formálódó republikánus kormányzatot arra, hogy vegyék komolyan a klímaváltozást.

Ha még nem csatlakoztál a Közösségi oldalunkhoz,
akkor kattints ide!