Élelmiszerpazarlás ellen 15 amerikai élelmiszer cég

959
Élelmsizerpazarlás ellen 15 amerikai cég
Élelmsizerpazarlás ellen 15 amerikai cég

15 amerikai cég, szervezet és élelmiszerlánc fogott össze annak érdekében, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentse az élelmiszer pazarlást. Minél kevesebb hulladékot képezve. Magyarországon is ismert márkák találhatóak a 2030 Championban: Kellogg, PepsiCo, Sodexo, Unilever, Walmart.
Az üzleti szféra ezzel is csatlakozott az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok ajánlásához.

?Csökkenteni az élelmiszer hulladékot (ahol lehet újrahasznosítani) a jó üzletért, a jó környezetért, a jó közösségért. Ezeket a célokat nekünk vezetőnknek is támogatni kell!?- nyilatkozta McCarthy a csoport nevében.
Az élelmiszeripari kereskedelem részéről mi megtettük a kellő lépéseket. A családok táplását szeretnénk biztosítani és nem újabb és újabb szemétlerakó helyeket létesíteni.

Felmérések szerint az Amerikai Egyesült Államokban egyre több azon szemét lerakók és szemétégetők száma, ahol a mindennapi kukába élelmiszer kerül. Arányaiban ez 21%-ot tesz ki az össz mindennapi hulladékokból.
Ha kevesebb élelmiszerhulladékot “termelünk” a klímaváltozás hatásait is csökkenteni tudjuk. Hozzájárulunk a klímaváltozás enyhítéséhez.

Az összefogó élelmiszeripari cégek és szervezetek 2030 Bajnokok néven az átláthatóság és az élelmiszer pazarlás mérésére egy szakmai partnert, a World Resource Institute?s Food Loss and Waste Protocolt is bevonták.

Igen ambiciózus – és egyben követendő példa is, akár kicsiben is – tehát az 50%-os élelmiszerhulladék csökkentés vállalása a fenti nagy élelmiszerláncoktól, szervezetektől.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz,
akkor kattints ide!