Miről szól a zöld jelzálog?

784
Zöld jelzálog a CO2 kibocsájtás csökkentéssért
Zöld jelzálog a CO2 kibocsájtás csökkentéssért

A Zöld jelzálog, Carbon Neutral jelzálog először lehetővé teszi a kölcsönfelvevők számára, hogy ellensúlyozzák az otthoni tulajdon karbon lenyomatát. Azaz csökkenteni tudják a CO2 kibocsájtást.

Míg a fenntartható finanszírozás eddig nagyobb részt a pénzügyi termékek és eszközök pénzügyi és pénzügyi befektetéseire összpontosított a befektetők és a vállalkozások számára, egyre több lehetőséget látunk a fogyasztók számára a fenntarthatóbb gazdaság fejlődésének támogatására.. Ennek egyik példája az úgynevezett “zöld” jelzálog, amely lehetővé teszi a hitelfelvevők számára, hogy csökkentsék a közüzemi számla költségeiket.
Lehetővé teszik számukra, hogy finanszírozzák az energiahatékony jellemzőknek egy új lakásvásárlásba vagy refinanszírozásba való bevonásának költségeit a meglévő lakásokból.

Ennek alapján a Carbon Credit Capital (CCC) és a Residential Home Funding Corp. of America (RHF) olyan új jelzálogterméket fejlesztettek ki és hoztak forgalomba, amely tükrözi generikus társait. Kivéve egy kulcsfontosságú különbséget.
A Carbon Neutral Mortgage gondoskodik arról, hogy azok a díjak, amelyeket a hitelfelvevők általában a bankok és a kötvénytulajdonosok számára a hitelek lezárásakor fizetnek, azok inkább a szén-dioxid-kompenzációs projektek felé terelódjenek. Hogy teljes mértékben mérsékeljék az otthon működtetéséhez tervezett szénlábnyomot a hitel élettartama alatt.

A CCC és az RHF összeállítottak egy szén-dioxid-kibocsátáscsomagot a hitelfelvevők számára. A csomag azt tartalmazza, hogya leendő házhoz hasonló méretű ház mennyi széndioxidit bocsájt ki a kölcsön élettartama alatt. A számítások négyzetméterenként és az állami energiaadatokon alapulnak. A Carbon Neutral Jelzálog jelenleg New Jersey-ben érhető el, és várhatóan az év folyamán további államokra bővül.

Az egyes csomagokban szereplő szén-dioxid-kibocsátásokat az Arany Standard , az Önkéntes Carbon Standard és a Tiszta Fejlesztési Mechanizmus ellenőrzi .

Annak érdekében, hogy a kölcsönfelvevőket ösztönözze a Carbon Neutral Jelzálog megválasztására egy hagyományos opció mellett, a CCC és a RHF a hitelnyújtási díjakat lemondja, és legalább 100 dolláros megtakarítást garantál különböző szénhitel projektek kombinálásával különböző áron.

A két szervezet szerint minden RHF Carbon Neutral Mortgage mintegy 100-350 tonna CO2-kibocsátásnak felel meg. Az új partnerségen keresztül a CCC és a RHF évente több tízezer tonna CO2 kibocsátáscsökkentést vár.