Ha szereted a sört…- a fenntartható sörfőzdékért

399
A fenntartható sörfőzdékért

Egy új tanulmány az atlantai kézműves-söriparban (kézműves sörfőzdék) használt megközelítést alkalmaz a fenntartható növekedési kihívások kezelésére: hogy hogyan tudjuk biztosítani a közös jólétet, úgy, hogy figyelembe vegyük a sörgyárak és az iparág érintettjeinek érdekeit is.

Úgy tűnik, a sörgyártó ipar mindent megtesz a fenntarthatóságért. Ez jó hír, hisz a sörgyártás egy olyan globális iparág, amely óriási ökológiai lábnyomot termel. Nagyon sok munkát kell végezni minden szinten.

Egy új tanulmány – 20-25: Crafting the Future – részletesebben elemzi a fenntarthatóságot a kézműves sörfőzésben. Megállapítja, hogy míg az ágazat növekedő tendenciát mutat, ez jelentős kockázatot is rejt magában.. A megoldások már elérhetők, azonban már túl kell lépnünk  1-1 fenntarthatósági és hatékonysági kezdeményezéseken. Rendszer-szintű megközelítést igényel ez az iparág is..

Ontarioban a kézműves sörgyáráts jelentős sikertörténet. Folyamatos növekedést mutat a vállalkozás. Irigylésre méltó hírnevet szerzett nagyszerű ízvilágú sörök előállításával, Ontario több mint 234 önálló kézműves sörfőzdével büszkélkedhet Több mint 110 közösségben. Az ágazat már hat százalékos részesedéssel rendelkezik a sör teljes piacáról. És egyre növekszik – évente mintegy 1 milliárd dollárral járul hozzá a gazdasághoz.

Kívülről nincsenek olyan jelek, hogy a közeljövőben ez a növekedés lelassulna. A Goldman Sachsszerint a Craft Beer szegmens az elkövetkező öt évben a teljes sör mennyiségének 20% -át teszi ki globálisan. Ez azt mutatta, hogy az ipar Ontario-ban 2025-re további 25 000 közvetlen és közvetett munkahelyet teremt. Miközben – a tartomány szerint – évente 3 milliárd dollárnál nagyobb gazdasági hatása van e kézműves sörgyártásnak..

Bár a 300 százalékos sörgyártás bővítése, a gyors növekedés számos fontos kockázatot rejt magába., Hatással lehet az erőforrások elérhetőségére. Ezeket a hatásokat tovább súlyosbíthatják a világszerte növekvő gyakorisággal és intenzitással járó éghajlati változások: súlyos problémákat okoznak a terméshozam termésének és minőségének (pl. A 2015-ös szárazság miatt a komló és az árpa piaci árai 35 50 százalékkal növekedtek). A kézműves sörfőzdők képesek-e a jövőben ilyen erőforráshiánnyal megbirkózni? És képesek lesznek-e átadni a kapcsolódó költségnövekményeket ügyfeleiknek?

Míg az üzleti környezet kihívást jelent – számos iparág számára ismerős kérdésekkel – a legfontosabb kockázatok egyike sem leküzdhetetlen. Van egy jó platform is, amelyre építeni lehet; Az ontói kézműves sörfőzők általában a fenntarthatóságot a helyi közösség számára előnyös gondolkodásmóddddal építették be működésükbe. A legfontosabb erősségek közé tartoznak: a kiváló minőségű termékek, a bevételi források sokfélesége, az új technológiákba történő beruházások és a csökkent vízfogyasztás . Sok esetben a vezető kézműves sörfőzők már a világ legtarthatóbb sörfőzdékét alkotják.

Az Ontario kézműves sörfőzők kétségkívül folytatják fenntartható tevékenységüket, épp ezért a további innováció létfontosságú. A fenntartható sörfőzésnek túl kell haladnia a víz, az energia, a szén és más hatékonysági intézkedéseket. Az üzleti teljesítmény minden dimenzióját meg kell erősíteni a folyamatos és fenntartható növekedés érdekében, miközben a közösségek és a szélesebb gazdaság számára a legjobb hatást gyakorolják. Új modellre van szükség.

Új modell – okosabb növekedés
A BLOOM és a Earthshine kifejlesztette a 20-25-ös modellt, amely egy objektív, mégis gyakorlatias elképzelésen alapulna. Eszerint az atlantai kézműves sörgyártó iparág a világméretű kézműves sörhullámot a 2025-ig tartó 20% -os piaci részesedéssel elérheti. Az új modell számos stratégiát tartalmaz amelyek foglalkoznak az egyes kézműves sörfőzők érdekeivel és a rendszerszintű változás szükségességével.

Három fő dimenzióra összpontosítanak:

  • A világ legtarthatóbb kézműves sörének értékesítése
  • A világ legtarthatóbb kézműves sörfőzdéi
  • Támogató ökoszisztéma és szakpolitika

A fenntartható termelés bővítésének útja a helyi környezetvédelmi, közösségi és erőforrás-határokon belül működő kézműves sörfőzdéken alapul. Ez magában foglalja a fenntartható beszerzést, valamint a megújuló energiákkal, a proaktív vízgyűjtő gondozást és a felelősségteljes melléktermék-gazdálkodást.

A fenntartható kézműves sörfőzdék a rugalmas helyi közösségek középpontjába kerülnek: munkahelyeket és közös jólétet teremtve, de segítik a közösség fejlődését. Valódi kétirányú szinergiákat és előnyöket biztosítva.