Óceáni műanyagból fenntartható cikkek

936

Eljárt az idő a kőolaj alapú műanyag fölött. E helyett új, fenntarthatóbb anyagú megoldások jelennek meg. A Galileo Watermark kiadott egy új kozmetikai termékcsaládot (OCN), amely újrahasznosított óceáni műanyagot használ csomagoláshoz.

Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség szerint 2016-ban 5,2 millió tonna hulladék keletkezett a légitársaságok utasainak köszönhetően. A Galileo Watermark , a fedélzeti vendéglátás tervezésében és fejlesztésében az utazási és a kiskereskedelmi ágazatokban dolgozik.

Az újrahasznosított óceáni műanyagból készült termékek szélesebb körű gyűjteményében az OCN bőrápolási termékeket  természetes összetevőkből készítik, és felhasználják az óceánból és a vízi utakból összegyűjtött műanyagot.

“A légiközlekedési ipar jelentős szerepet tölt be a műanyaghulladékok forrásaként, és a légitársaság partnereink a beszerzési igények valamennyi aspektusán belül fenntarthatóbb megoldásokat keresnek ” – mondta Kenny Harmel , a Galileo Watermark légiforgalmi vezetője.
A lehető legnagyobb mértékben támogatni szeretnénk a fenntarthatóbb megoldásokat azzal, hogy innovatív megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésére és a fenntartható anyaghasználatral.

Az együttműködés alapvető fontosságú a légitársaságok fenntarthatóbb modellje felé történő elmozduláshoz. Így a Galileo együttműködik partnereivel, hogy zárt hurkú újrahasznosítási megoldást hozzon létre annak biztosítására, hogy OCN-termékei ne kerüljenek vissza az óceánba. A cég azt tervezi, hogy összegyűjti a felhasznált termékeket, és újrahasznosítja a műanyagot.

Az újrahasznosított, fenntartható termékek iránti kereslet növekszik a légi közlekedésben is. Az Emiratesnél pl. takaró készült 100 százalékban újrahasznosított műanyagból. de a Virgin Atlantic is ez irányba indult el.

Eközben a holland tervezők, Eric Klarenbeek és Maartje Dros kifejlesztettek egy alga-alapú biopolimert , amely felválthatja a kőolaj eredetű műanyagot . A következő cikkünk erről fog szólni.