Új partnerség a felelős erdőgazdálkodásért

693
Felelős erdőgazdálkodás
Felelős erdőgazdálkodás

Mennyi és milyen minőségű erdei föld szükséges annak biztosítása érdekében, hogy az erdők továbbra is világszerte biztosítsák az embereknek, a növényeknek és az állatoknak a tiszta levegőt és vizet. Az élelmiszerekkel és az árukkal, szolgáltatásokkal együtt, amire szükségünk van.  A kérdést a World Wildlife Fund ( WWF ) és a International Paper közötti új együttműködésen keresztül vizsgálják majd meg.

A a World Wildlife Fund (WWF) és a International Paper kutatás célja, hogy segítse elő a világ első, regionális és globális tudományos alapú célját az erdők számára. Az első átfogó útmutatót készítik a világ erdők fenntartására irányuló intézkedésekről. Mint a felelősségteljes erdőgazdálkodásba történő befektetés, az erdőgazdálkodás támogatása, az erdei területek helyreállítása és az erdők fogyasztókkal való fontosságának tudatosítása .

“Az egész vállalkozásunk az erdők fenntarthatóságától függ ” – mondta Sophie Beckham , a nemzetközi pénzügyminiszter vezetője.
“Örömünkre szolgál, hogy a WWF Global Forest & Trade Network programjában való részvételünket egy jelentős és stratégiai kezdeményezésen keresztül építjük fel az erdei ökoszisztémák megőrzésének és helyreállításának előmozdítására. A meglévő szálas ellátási láncainkon felül.”

Az együttműködés egy helyi akciót is életre kelt: beruházás egy új ambiciózus helyreállítási projektbe a brazil atlanti erdő Mogi Guaçu vízgyűjtőjében. Remélik, hogy tevékenységük ösztönözni fog más szervezeteket is arra, hogy fektessenek be az erdők helyreállításába.  Nem csak Brazíliában, hanem a világ bármely országában.
Tekintettel az erdők veszteségének és degradációjának nagymértékű és gyors ütemére, az erdők fenntartására minél több ilyen jellegű kezdeményezésre van szükség a magánszektoron belül.