A divat iparágát ma sokan a világ egyik legszennyezőbb, és az egyik legkizsákmányolóbb tekintik. Egyre több fogyasztó igényli azt, hogy ez az iparág is átltáhatóbbá váljon.
Az MNB a mai napon közzétette a pénzügyi intézményeknek szóló zöld ajánlásának tervezetét társadalmi konzultáció céljából. A dokumentum elvárásokat fogalmaz meg az éghajlatváltozással kapcsolatos és a környezeti kockázatok kezelését illetően, valamint a hitelintézeti üzleti tevékenységében a környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítésével kapcsolatban.
Zöld vállalati és önkormányzati finanszírozásra vonatkozó tőkekövetelmény kedvezményt vezet be a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a kedvezményre vonatkozó adatszolgáltatás részleteit az MNB a következő hetekben egyezteti a bankokkal.
Pihentesd a dokit! Lakástulajdonosok segítségét várják az egészségügyben frontvonalban dolgozók! Akiknek a jelentkezését várják!Olyan lakástulajdonosok, akiknek a lakása bútorozott és éppen üresen áll. Azok a lakások, melyek kórházak közelében vannak, előnyben (minél kevesebb az utazási idő, annál kisebb az...
A globális megatrendekre reflektáló NEXT alapcsaládjának új tagját indította el októberben a Budapest Alapkezelő Budapest NEXT Fenntartható Környezet Alap néven.
Az Európai Központi Bank vezető közgazdásza szerint a mostani alacsony kamatszint segítheti Európát a zöld fordulathoz szükséges befektetések megvalósításában.
Ha csökkenteni akarjuk az élelmiszerpazarlást, akkor a fogyasztók igényeinek megfelelő megoldásokat felvállalva a kiskereskedők játszhatnak vezető szerepet e folyamatban. Sőt a márkák, gyártók és más élelmiszeripari szereplők ilyen jellegű üzenetüket a kiskereskedőkön keresztül juttathatják el a fogyasztókhoz
COVID19-megelőzés és protokoll
A korábbi tapasztalatok alapján az országos veszélyhelyzet ugyan minden bizonnyal elkerülhető lesz, de helyi szinten bármikor fennáll az esélye, hogy komplett vállalatok, üzemegységek vagy ezek meghatározott részei átfertőződjenek. Mi lehet a megelőzés, vagy megoldás megfelelő formája?
Milyen képességek szükségesek a koronavírus után a munkaerőpiacon?
lkalmazkodóképesség, nyitottság az új ismeretek és kiemelten a technológia világa iránt – a magyar top vállalatok 90%-a számára informatikai eszközöket és megoldásokat biztosító Hewlett Packard Enterprise (HPE) szerint ezek azok a főbb jellemzők, amelyek ezután a sikert jelenthetik a hazai munkaerő piacon.
Jobban találnak állást az önkénteskedők
e ha önkéntes munkát vállalunk, mindvégig hasznosnak érezhetjük magunkat, az álláskeresés idején is produktívak vagyunk, készségeinket és kapcsolatrendszerünket is fejleszthetjük, egyúttal könnyebbé válik az új munkahely megtalálása.