Felhívás a hallássérült dolgozókért!

977

Figyelemfelhívó kampány a hallássérült dolgozókért Összefogást kezdeményez a Munka-Kör Alapítvány azokkal a nyílt munkaerő-piaci munkaadókkal, akik alkalmaznak súlyosan hallássérült munkaerőt. Jelenleg elsősorban két nagy áruházlánc a Tesco és az Auchan közreműködésére számít az Alapítvány.Itt dolgozik a legtöbb megváltozott munkaképességű, illetve hallássérült : többnyire lejárati határidőt ellenőrző, pék, eladó, csomagoló árufeltöltői és pénztárosi pozíciókban.

A hallássérült dolgokért
A hallássérült dolgozókért

A munkaadói visszajelzésekből az derült ki, hogy ha megkapja a hallássérült munkavállaló az állást, rövid időn belül távozni kényszerül. Ennek okai legtöbbször: a kommunikációs akadály,a feladat meg nem értése,a vevők toleranciájának hiánya vagy éppen a munkatársak negatív hozzáállása,sértő viselkedése, amivel lehetetlenné teszik a hallássérült dolgozó munkáját,így ők ismét álláskeresővé válnak.

Az Alapítvány figyelemfelhívó kampányt szervez azokban a munkakörökben,ahol “látható” a hallássérült,siket munkaerő. Olyan,jól látható megkülönböztető, vizuális eszközök megjelenését szorgalmazza?pl.:más színű póló,ing,sapka,és egy kedves felirat, mely a pozitív megkülönböztetés eszköze, és felhívja a figyelmet a hallássérült dolgozóra,anélkül,hogy az ő személyét ez hátrányosan érintené. Ezzel együtt szorgalmazza az Alapítvány, hogy az áruházakban táblákkal,szórólapokkal tájékoztassák a vevőket.Ez ügyben várja az Alapítvány az azon munkaadók jelentkezését,akikkel együttműködve közösen tudnának érzékenyítő megoldásokat találni.
Forrás: Munka-kör Alapítvány