Arnold Schwarzenegger szerint is a zöld technológia a megoldás

630

A terminátorként és Kalifornia egykori kormányzójaként is ismert Schwarzenegger még 2010-ben alapította meg a klímaváltozás megoldásában érdekelt civilszervezetét.
A CSR Hungary többször is írt már arról, hogy a “zöldek” különböző színárnyalatai és a gazdaság, társadalom között hogyan, mi jelenthetné a megoldást a klímaváltozás, a környezetvédelem területén. Mi az innovációban zöld technológiában látjuk a megoldást, s úgy látszik a nemzetközi színterén is egyre inkább felvetődik a zöld technológia megoldásként.  A közelmúltban tárgyalt a klímaváltozásról Arnold Schwarzenegger José Manuel Barrosóval

“Szeretem én is a nagy, gyors, erős autókat! Nem hiszem, hogy ezért másoknak is bűntudatot kell éreznünk. A technológiaváltás megoldást jelenthet: Az én Hummereimem már hidrogénnel,, biodízellel működik.” mondta Schwarzenegger.

Barroso pedig azt hangsúlyozta, hogy új megállapodással kell felváltani a hamarosan lejáró Kiotói egyezményt. A zöld technológia pedig elősegítené a gazdasági növekedést.

Forrás: Euronews Brüsszeli szerkesztőség