Alternatív energiában gondolkodik a Google

229

A Google 2012 óta 1 millió dollárt fektetett be megújuló energiába, tiszta technológiába. A keresőóriás szolgáltatásainak a környezetre gyakorolt hatását a minimumra próbálja csökkenteni. Már a legzöldebb IT cégek listájának az élén szerepel. Legutóbb a szélenergia hasznosítására alapított Makani Power céget akvirálta.

Nem mindegy költségvetési szempontból sem, hogy a hatalmas energiaigényű adatközpontok hosszútávon milyen forrásokból jutnak energiához. Az elmúlt évek során a Google sorra fektetett be szél és naperőművekbe. Mint pl a Good Energies-be, a Bright Source Energy naperőműbe. 700 millliót költöttek csak arra, hogy megoldják a tajvani adatközpontok jéggel történő hűtését. A villamos energia felhasználást próbálták ezzel csökkenteni.

A Makani Power cég megvásárlása nemcsak a szélenergia hasznosítása miatt érdekes, hanem a kutatás-fejlesztés miatt is. A Google X, a keresőóriás K+F műhelye. Ebbe az irányvonalba beleillik a Makani Power megvásárlása.

Ugyanis az MP egy egészen különleges széltmurbinát tervez. A munkát az USA alternatív energiaforrások kutatásával foglalkozó hivatal is támogatja.

makani-awtAz új szélturbina egy robot sárkányhoz hasonló, amelyet a légkör magasabb rétegeibe lehet felereszteni. És már egészen kis szélmozgástól is működésbe lendül..

 

 

 

 

csr_hungary_hirlevel-468x120