Kevesebb hulladék a divatban (H&M és Houdini)

838

Fenntartható divat. Újrahasznosított hulladék… A H & M legújabb kollekciója újrahasznosított anyagból készült ruhákat tartalmaz; körkörös, bioalapú szövetek és élelmiszer-hulladék használata…Míg Houdini Sportswear nyílt forráskódú Mono Air Houdi-ját tervezte, hogy a körkörösség felé ösztönözze a divatipart.

A H&M Conscious Exclusive A / W20 kollekciója olyan drámai darabokat tartalmaz, amelyek hulladékból készült, fenntartható forrásból származó anyagokból készülnek.

A kollekciót innovatív szövetek és eljárások alapján alakították ki. Ideértve a természetes szálakká alakított élelmiszer-növényi hulladékokat, a fenntartható forrásból származó fatermékből készült szöveteket. Egyedi ruházati eljárást használva. 
A H&M szerint a Conscious Exclusive kollekció egy lépéssel közelebb hozza a vállalatot ahhoz, hogy teljes körűvé váljon a fenntarthatóság.

Divat újrahasznosított anyagokból

Ez a kollekció négy új anyagot illetve kezdeményezést használ fel:
A Kender Biofibre Agraloop – egy 2018 Global Change Award győztes, amely átalakítja a rostos élelmiszer-növényrostokat textilszálakká; 
A Eastman ‘s Naia ™ Renew – szövet, amely 60% fatermékből és 40% -ban újrahasznosított műanyag hulladékból készül;
A fenntarthatóan festett poliészter fonalak és szövetek a We aRe SpinDye®-től ;
És a napszemüveg, amelyet a Made of Air® – fahulladékból készült szén-negatív hőre lágyuló műanyagból készítenek ;
Valamint más, korábban használt fenntartható anyagok, mint pl VEGEA – amely a borászati ​​folyamat hulladékát növényi bőrré változtatja.

“Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a Tudatos Exkluzív kampánynak, főleg, hogy a H&M előkészíti a fenntartható kollekciók útját annak érdekében, hogy az iparági normává váljon” – mondja Zinnia Kumar modell, a kampány arca. 
„Fogyasztóként a továbbiakban nem kell különbséget tennünk a divatosság és a fenntarthatóság között, mivel ezek eggyé válnak. A divatban dolgozó ökológusként ez reménnyel tölt el. ”

LÉGY VIP OLVASÓNK!

+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz!
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést

Kattints a részletekhez!