Tükörben a világ

660

A fenntartható fejlődéssel és az emberi természet kapcsolatával foglalkozó Tükörben a Világ című tárlatot a brüsszeli Balassi Intézet invitálja első ízben külföldre. Magyarország Belgiumi Nagykövetségének Kulturális Szolgálata már több ízben rendezett környezetvédelmi kiállításokat, foglalkozásokat, melynek méltó folytatása lesz a Föld Napja alkalmából rendezett egy hónapos interaktív tárlat. A Zöld Fiatalok Egyesülete és a Cellux Csoport által életre hívott kiállítás már több mint 3 éve járja kis hazánkat, s most a nemzetközi porondon is megméretteti magát.

A fenntarthatóság ösvényére elkalauzoló ?TÜKÖRBEN A VILÁG? kiállítás interaktív kalandtúrája most a brüsszeli közönségnek mutatkozhat be, bemutatva azt, hogy Magyarországon milyen oktatási eszközökkel, drámapedagógiai módszerekkel végezzük a környezeti nevelést, szemléletformálást. Emellett a szervezők törekednek egy kis ízelítőt is adni a magyar kultúra egyéb elemeiből is, előadásokkal, borkóstolóval, jellegzetes ízekkel.

Hány kilométert utazik reggelink? Mekkora az ökológiai lábnyomunk? Mit vállalunk jövőnk érdekében?
A kis kiállítás bemutatja, hogy az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése hogyan lehetséges a környezet és a természeti erőforrások megőrzésével együtt. A 4 témakörben kialakított szobák rámutatnak, hogy a boldogságot sokféle módon keressük, de minden egyes lépésünk kihat a természetre és embertársaink életére is! A látogatók számos alternatívával találkoznak a tárlat során, mely praktikákból a kiállítás végére érve kedvükre választhatnak. Ön mire fog ügyelni a későbbiekben? Komposztálja kerti-konyhai hulladékait, vagy tudatosabban vásárol, esetleg környezetbarát közlekedésre vált, netán mérsékli húsfogyasztását!?

A ?Tükörben a világ? kiállítás nyitónapját (2012. március 27. 19.00 óra ? Balassi Intézet Aulája) több érdekes program is kíséri majd, a fiataloknak Öko-design work-shopot tart a Cellux Csoport, a délutáni órákban pedig megrendezésre kerül a ?Jövőkereső? című párbeszéd, mely magyar és belga előadókkal mutatja be az emberiség előtt álló feladatokat a fenntarthatóság és a rendszerszemlélet szemüvegén keresztül.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek: Kovács Kriszta, info@bmki.be, tel: +32 2209 0750