Kerek, négyszögletes, étcsoki, tejcsoki ..és fair trade csoki?

689
Fair trade csokoládé
Fair trade csokoládé

“A csoki rajongásom most ehhez úgy kapcsolódik, hogy a CNN -nek fut egy Freedom Projectje, amit mindenkinek ajánlok figyelmébe. A hozzákapcsolódó riportok, interjúk inkább az oknyomozó, összefüggésekre kíváncsi és cselekvésekre felhívó műfajba tartoznak.

A középpontba állított témák szorosan kapcsolódnak a csr és a fenntarthatósághoz.: a csoki kapcsán éppen a fair trade termékek kerültek terítékre a közelmúltban. Nemzetközi cégek alvállakozói szerződésében szerepel a gyerekmunka tiltása. A harmadik világban azonban újra és újra előkerül ez a probléma egy-egy termék előállításában, miközben nagy csokimárkák deklarálták, hogy a fenntartható fejlődés mellett állnak ki..A termék “életútja” nem minden esetben átlátható. S itt főképpen a beszállítók ellenőrzése ami problémát okoz. A termék “életútjának “ellenőrzésére vannak már eszközök. Erről is szól majd a következő CSR Hungary Guideline kiadványunk.

Érdemes a CNN honlapjára rákattintani, mert a riporter Nyugat Afrikában készített riportokat, sőt bemutat nak egy gyerekeknek szóló workshopot is, ami a fair trade-ről szól. “Takács Júlia

Folytatás itt: www.csrmatrix.blogspot.com