Zöld áramot forgalmaz az Aldi

1243

Zöld energiával is kereskedik a Hofer, a német Aldi-diszkontlánc ausztriai hálózata ? adta hírül az Origo. A cég az osztrákoknak 2014 végéig garantáltan fix áron, kilowattonként 8,1 eurocentért (körülbelül 24 forint) kínálja az áramot, de ebben a rendszerhasználati díj nincs benne.

1-1202291233LGAY“Szeretnénk azt a tévhitet lebontani, hogy az ökoáram drága. Ez az alapja annak, amiért mi a szupermaketek közül Ausztriában elsőként megléptünk ezt a lépést” – nyilatkozta a der Standardnak Horst Ebner az ökoáram-üzletág igazgatósági tagja.

Az energiát kizárólag megújuló forrásból teremtik elő. Az áram a Hofer szerint részben olcsóbb lesz, mint a hagyományos, bruttó 8,10 cent kilowattóránként. A tarfiát a Hofer 2014 végéig garantálja. Az áram 90 százaléka Stájerország, Tirol és Salzburg tartományok kis vízerőműveiből származik, 9 százalék burgenlandi és alsó-ausztriai szélenergia, 1 százalék a naperőművek részesedése….

Az energiát kisebb víz-, szél- és naperőművekből nyerik, tehát teljesen megújuló energiára épül a szolgáltatás. A Hofer úgy reklámozza, hogy ?100 százalékig megújuló, 100 százalékig osztrák?. A honlap szerint a Greenpeace is ajánlja ezt a konstrukciót.