260+ projekt az MVM startup versenyén

497
MVM Edison
mvm-edison

Minden korábbi kiírást felülmúlva idén több mint 260 projekttel jelentkeztek az ötletgazdák az MVM Edison startup-versenyre – közölték a szervezők.

Már a kiválasztási folyamat is lezárult, a továbbjutók márciustól 2 hónapos tréningen vesznek részt.
  Megismerhetik a startupok világát, üzleti és kommunikációs ismeretekhez juthatnak, készségeket sajátíthatnak el.

A legígéretesebb projekteket az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab Zrt. (SFL) szakértői segítik a továbbiakban, hogy befektetésre érett termékekké vagy szolgáltatássá fejlődjenek. Az érettebb fázisban jelentkezők együttműködési lehetőséget is kapnak.
A legjobb csapatok a május végi online döntőn bemutathatják a projektjüket, és akár 5 millió forintos támogatáshoz is juthatnak. Később pedig 50 millió forintos befektetést nyerhetnek SFL-től.

Az MVM Edison 5.alkalommal

Az MVM Edisont 5. alkalommal szervezték meg, külföldről is várva a vállalkozások és magánszemélyek innovatív ötleteit.
Az érett fázisban lévő vállalkozások Magyarország mellett Csehországból, Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és Svájcból pályázhattak.

Az MVM Energetika Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint a folyamatos innováció jelentőségével, és a tehetségek támogatásával indokolta a verseny megszervezését. Kóbor György hozzátette, hogy az energetikát érintő ökoszisztéma minden elemére keresik az újító fejlesztéseket.

A 2021-es verseny újdonsága, hogy a korábbinál több kategóriában nevezhetnek a csapatok. Új témaként jelent meg többek között az oktatás, a tudásmegosztás, a környezetvédelem.
Az idei projektekről annyit árultak el, hogy akad közöttük mobiltelefonos játék, amely a gyermekeket fenntarthatóságra neveli, valamint egy okoskuka, amely a felelős hulladékgyűjtést ösztönzi. A legjobbak közé került emellett egy mozgatható napelemrendszer, egy napenergiát hasznosító mobil világítás, és egy adatelemzésen alapuló okosváros-alkalmazás – olvasható a közleményben.