Gillette felmérés: a férfiak komolyabban kezdték venni a fenntarthatóságot

791
Gillette-Fenntarthatóság
Gillette-fenntarthatóság

A Gillette globális tanulmánya szerint a COVID19 eredményeként  a férfiak komolyabban veszik a környezeti kihívásokat. A vállalat meghatározta 2030-as fenntarthatósági céljait is.A Gillette új adatokat tett közzé, amelyekből kiderül, hogy a COVID-19 eredményeként világszerte a férfiak több mint fele (59%) jobban foglalkozik fenntarthatósági erőfeszítésekkel.

“A Gillette küldetése, hogy a férfiaknak a lehető legjobb ápoló termékeket nyújtsa, oly módon, hogy megvédje a körülöttünk lévő világ jövőjét is” – mondta Alessandra Dolfini, a Gillette globális vezetője.

“Az új adatokból kiderül, hogy ez a soha nem látott stresszes időszak elmélyítette a férfiak elkötelezettségét a bolygó megőrzése mellett a következő generáció számára. Reméljük, hogy a Gillette fenntarthatósági útján pozitív változást hozhatunk ma, holnap és hosszú távon a jövőben is.”

A COVID nyilvánvalóan segít abban, hogy a férfiak hozzáállása jobb legyen a jövőbeni erőforrásaink megőrzésének érdekében. A fenntarthatóság értékei iránt.

A 11 országban végzett globális felmérésből kiderült, hogy

 • a 18-50 éves férfiak több mint fele (54 százaléka) most minden eddiginél jobban törődik a fenntarthatósággal
 • A legtöbben a fenntarthatóságot fontosabbnak tartják a jövő generációinak a számára (66 százalék), nem pedig a mai embereknek (34 százalék),
 • a saját személyes jövőjüknek (64 százalék), nem pedig az életüknek (36 százalék),
 • és a globális gazdaságnak (69 százaléknak). nem pedig közösségük vállalkozásai számára (31 százalék).

A férfiak a környezeti kérdések előmozdítását helyezik előtérbe, még hozzá a láthatóbb eredménnyel járókat. Ideértve a tiszta vízhez való hozzáférést, az óceán megőrzését, az újrahasznosítást és a vadvédelmet. Kevésbé kézzelfogható kihívásoknak tartják például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és az ellátási lánc hatékonyságát. 
Ezenkívül a férfiak több mint fele (58 százalék) szerint a környezetben lévő műanyag hulladék nagyon fontos kérdés..

A felmérésből kiderült, hogy a férfiak 95 százaléka legalább egy fenntartható életmódbeli változást hajtott végre az elmúlt öt évben. Beleértve az újrafelhasználható táskák elfogadását, a rendszeres újrahasznosítást és a komposztálást, valamint a termékek újrafelhasználását.

A COVID-19 kezdete óta a férfiak az élelmiszer-pazarlás csökkentésére koncentráltak a legjobban. A felmérés azt mutatta, hogy a férfiak nagy valószínűséggel tesznek fenntartható intézkedéseket, mert úgy érzik, hogy helyesen cselekszenek (50 percen fot. Ezt követi az a szükség, hogy jó példát mutassanak másoknak (41 százalék).

A felmérés további eredményeit itt olvashatja!

Gillette fenntarthatósági célok

Gillette új célok mellett kötelezte el magát. Az energia-, víz- és anyagfelhasználási hatékonyság mellett a termékek teljes életciklusán keresztül. Mindezt úgy, hogy továbbra is biztonságos anyagokból és alapanyagokból készült, beépített termékeket kínál a cég. A Gillette Fenntarthatóság 2030-céljai a következőket tartalmazzák:

 • 100% -ban megújuló energia használata
 • Csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását a gyártásnál 50 százalékkal
 • Csökkentse a termelésenkénti vízfogyasztást 35 százalékkal, és az abszolút szűz műanyagot 50 százalékkal
 • Biztosítsa az összetevők 100 százalékos átláthatóságát
 • Felelősen állati, növényi és ásványi eredetű anyagok beszerzése, támogató igazolásokkal (pl. FSC )
 • A hulladéklerakók állapotának megőrzése a globális üzemhálózaton keresztül
 • 100% -ban újrahasznosítható csomagolás használata. Ezenkívül a vállalat kínálatában növeli a fogyasztók utáni újrahasznosított tartalmát.

Borotva újrahasznosítási program

A Gillette megosztotta az elmúlt évtized környezettel kapcsolatos előrehaladásának aktualizálását is. Ideértve az energiafelhasználás csökkentését a működése során (elegendő 17 millió otthon energiaellátásához) és az üvegházhatású gázok kibocsátásának 26 százalékkal történő csökkentését. 

2019-ben a Gillette elindította a világ első nemzeti borotva-újrahasznosítási programját az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült KirályságbanAusztráliában és Új-Zélandon a TerraCycle-lal együttműködve. Ezzel a fogyasztók számára módot adott a használt borotvák fogantyúinak, pengéinek vagy csomagolásainak bármilyen újrafeldolgozására.

LÉGY VIP OLVASÓNK!
+ ahol összegyűjtjük Neked minden héten a hét legjobb cikkeit 
+ 1 meglepetés minden hónap utolsó hetében 
+ hozzáférés csak a VIP olvasóinknak publikált cikkekhez és háttéranyagokhoz! 
+ az online eseményeinkről is elsőként kapsz értesítést 
Kattints a részletekhez!