Névre szóló ajándékokat kapnak a rászoruló családok

712

85 mélyszegénységben és átmeneti otthonban élő, valamint bántalmazásnak kitett családhoz juttat el karácsonyi ajándékot a CoGoodwill, az Adni jó kampány keretében. Az összesen átlag 50 ezer forint értékű csomagot a Premi-U Investment, a HD marketing, a CMS Magyarország, az A2 Global Electronics + Solutions és a Deloitte cégek ajánlották fel, és öltöztették névre szóló ünnepi csomagolásba, hogy ott is legyen meglepetés a fa alatt, ahol ezt önerőből nem tehetnék meg.

Adni jó a koronavírus ellenére is!


Most decemberben mélyszegénységben élő családoknak, családok átmeneti otthonában élő rászorulóknak, felvidéki szegény családok gyermekeinek és beteg gyermekeknek készültek névre szóló csomagokkal az adományozók. Bálint Márta és csapata, a CoGoodwill idei ADNI JÓ! adománygyűjtését kénytelen volt egészen más körülmények között megszervezni.

Az ADNI JÓ! kampányt 6 éve minden évben megszervezik. Ruhákat, cipőket, játékokat és könyveket gyűjtenek, hogy névre szólóan készüljenek ajándékokkal nehéz sorsban élőknek. Eddig mindig önkéntesekkel közösen saját rendezvényeiken csomagoltak. Volt, hogy egyszerre olyan sok csomagot kellett elkészíteniük, hogy reggelig tartott egy-egy ilyen alkalom. Mivel az önkéntesek nagy része munkavállaló, ezért mindig este 7 óra körül kezdtek. Az idei évben viszont kijárási tilalom miatt nem volt lehetőségük az Ádám Villában ilyen rendezvényeket szervezni és így a közös csomagolások elmaradtak. 


“Az alapítványoknak a koronavírus kihívásai mellett az ünnepekről ugyanúgy gondoskodni kell. Ez sokszor nem megy nekik egyedül, ezért sokat jelent egy-egy ilyen kezdeményezés. „Eddigi tapasztalataink szerint decemberben mindig nagyobb az adakozási kedv. Abban reménykedtünk, hogy az adakozási kedv a koronavírus ellenére is megmarad. Baráti társaságokat és cégeket kerestünk meg, hogy a hozzánk beérkező listák névre szóló csomagjait ők biztonságos környezetben, otthonaikban vagy munkahelyükön készítsék el és mi ezután kiszállíthassuk. Arra számítottunk, hogy a korábban velünk együttműködő cégek közül néhányan biztosan nyitottak lesznek egy ilyen akciótervre. Legnagyobb meglepetésünkre olyanok is segítettek, akikkel most működtünk együtt először.”  – mesélte Bálint Márta.

“Korábban minden hozzánk beérkező ruha, cipő, játék, könyv és tartós élelmiszer adományt az önkénteseinkkel közösen ellenőriztünk le és válogattunk át. Minden esetben arra figyelve, hogy csak olyan kerüljön a névre szóló csomagokba, amelyet mi is szívesen kapnánk ajándékba. Ami például már bolyhos, lyukas, szakadt, ütött-kopott vagy agyonhasznált, az nálunk megy újrahasznosításra. Ilyet mi sem kapnánk szívesen ajándékba, így mi sem adunk másoknak. Az elmúlt pár évben megfigyeltük ahogy ez átalakult az adományozóinknál is. Mostmár nagyon ritkán találkozunk olyan adománnyal, ami inkább lomtalanításba illene.” – mondta Morvai Balázs, az ADNI JÓ! adománygyűjtés másik főszervezője.

Munkájuk összekötni a segítségre szoruló embereket, alapítványokat azokkal a cégekkel és magánszemélyekkel, akik szívesen segítenek. Ezáltal nemcsak adni lehet, de kapni is: örömöt, mosolyt, bizonyosságot arról, hogy az adomány valóban azoknak érkezik meg, akiknek szükségük van rá. Ez persze nem menne széleskörű összefogás nélkül.

Billwachs Tibor, a Premi-U Investment egyik tulajdonosa, a CoGoodwill legaktívabb támogatója és önkéntes toborzója további támogatókat nyert meg Szüllő Edna, Zywny Dorottya, Kónya Dorottya személyében. Összefogásuknak hála közösen finanszírozták a leukémiás gyermekek névre szóló csomagjait, és segítettek felvidéki, rászoruló gyerekek csomagjait is megvalósítani.

Vannak olyan cégek, akik munkatársaikkal együtt vállalták, hogy személyre szóló csomagokat készítenek. A HD Marketing csapata családok átmeneti otthonában élőknek készült ajándékokkal. Ebben a kezdeményezésben mind a 34-en részt vettek, hogy minden család találjon nekik szóló meglepetéseket idén a karácsonyfa alatt.

CMS ügyvédiroda nem kevesebbet vállalt, mint azt, hogy 47 nehéz sorsban élő, felvidéki gyermek kívánságait teljesíti, és minden csomagba kerül meleg ruha, téli cipő, játék, könyv és édesség is. Ráadásul további ruha, cipő és játék adományokkal is segítették az idei év gyűjtését és helyet biztosítottak kész csomagok ideiglenes tárolására is. 

Védett családokat karolt fel az A2 Global Electronics + Solutions magyarországi leányvállalata. Összesen 6 bántalmazásnak kitett családnak készültek névre szóló ajándékokkal. Voltak olyan kollégák, akik március óta akkor találkoztak először, amikor a saját csomagjaikat bevitték az irodába. 

További 6 mélyszegénységben élő családnak vásárolt ruhákat, cipőket és játékokat a Gamerland Group Hungary csapata. Vannak olyan cégek és magánszemélyek, akik külön adtak tárgyi adományt az egyes csomagokba vagy logisztikai segítséget: UNIÓ Telecom (logisztika), Chimera ékszer és Sempre ékszer (ékszerek), Diósi Máté (játékok), Hajósi Zsuzsa és munkatársai (ruhák, cipők, játékok).

Deloitte Magyarország csapata 50 családnak készült egységnyi tartós élelmiszerrel: olaj, liszt, só, cukor, rizs, tészta, tea, csokoládé és szaloncukor. Ők is ennek köszönhetően találkoztak a “home office” óta először.

Vannak olyan cégek és magánszemélyek, akik pénzbeli támogatást ajánlottak fel, és abból tudták megvásárolni a még szükséges ruhákat, cipőket, játékokat és könyveket: Deli Norbert a HD marketingtőlGoodwill ConsultingBNI MagyarországEyegager, Aegis Generál, Lájer&V Kft, Billwachs Tibor, Szüllő Edna, György István, Nyarondi Viktor, Kovács Balázs, Tasnádi Mihály és Szigeti Tamás