Zöld hetek az Auchanban

832
Zöld hetek az Auchanban
Zöld hetek az Auchanban

Az Auchan átfogó fenntarthatósági stratégiája nemcsak az áruházi működésre terjed ki, hanem az árukészletre, a csomagolásra és a vásárlói szemléletformálásra is. Mostantól két héten át azok a termékek lesznek akciósok, amelyeknek előállítása, összetétele, csomagolása vagy éppen annak hiánya a környezettudatosság irányába mutat.
Ez többszáz terméket jelent kezdve a tisztítószereken át az élelmiszerekig. A környezetkímélőbb árucikkeket az áruházak bejáratánál, jól láthatóan helyezik ki, hogy könnyen lehessen közülük válogatni. A Green Weeks idején nemcsak a környezetünkhöz, hanem a pénztárcánkhoz is kíméletesebbek leszünk, ha vásárolunk belőlük.

Green Weeks az Auchan áruházakban

Két héten keresztül (február 8-tól február 21-ig) a fenntartható termékek kerülnek reflektorfénybe az Auchan Magyarország áruházaiban. A Green Weeks alatt kedvezményes árak mellett a vásárlók edukálását is a zászlajára tűzte az áruházlánc. Az akciós újságban számos szemléletformáló üzenettel, hasznos tudnivalóval segítik a tudatos vásárlói döntést, az üzletekben pedig látványos kihelyezéssel és táblákkal támogatják az eligazodást a környezettudatos termékkínálatban.

A vállalat évek óta tesz következetes lépéseket a fenntarthatóság irányába. Az Auchan volt például az első a hazai piacon, aki kivezette áruházaiból a súlyosan környezetszennyező, egyszerhasználatos műanyagzacskót, amibe a zöldséget, gyümölcsöt, illetve a pékárut tettük bele. Az egyszerhasználatos csomagolóeszközök helyett ma már csak olyan környezettudatos alternatívákat kínálnak, mint a házilag komposztálható zacskók és a többször használatos textil zsákok.

A Green Weeks két hete alatt nemcsak a csomagolóeszközökre, hanem a környezetkímélőbb termékekre is szeretnék akciókkal felhívni a figyelmet, amelyekhez a vásárlók most akár 11-40%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá. A kínálat rendkívül színes, a bioélelmiszerektől – a tisztító- és tisztálkodási szereken, vegyi árukon át a kis- és nagyháztartási gépekig terjed. Találunk a választékban újrahasznosított anyagokból készült edényeket és környezetkímélőbb kozmetikumokat vagy éppen energiatakarékos fényforrásokat is. Több terméket csomagolás nélkül hoznak forgalomba természetesen a higiéniai biztonság betartásával.

Bár az áruházakban jól láthatóan és együtt lesznek kihelyezve ezek a termékek, azért érdemes vásárlás előtt átböngészni az akciós újságot is, mert abban hasznos leírások találhatók a termékekről, illetve fontos tudnivalók és praktikus tanácsok a tudatosabb vásárláshoz.

CSR Szerda Klubest 2024/02/21