A harapnivaló Magnum fenntartható alapanyagokból

307

 Az Unilever fenntartható forrásból származó nyersanyag beszerzésére vonatkozó kötelezettségvállalásával összhangban a Magnum és az egész jégkrémgyártás intézkedéseket foganatosít a kulcsfontosságú alapanyagok fenntartható ellátásának biztosítása érdekében, ennek része a Rainforest Alliance programmal való együttműködés.

Mind zöld, mind szociális szempontból nagyon sok problémát vetettek fel a nagy nemzetközi és globális cégek beszállítói láncai. Erről többször írtunk mi is (utóbbi időben a csokoládéipart vette górcső alá a CNN is), illetve a most megjelenő CSR Hungary Guideline kiadványunkban a fair trade és az ehhez kapcsolható tanúsításokról, védjegyekról egy hozzáértő szerző külön cikkben ír. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe!

Ezért külön figyelemre méltó, ha egy-egy nagy cég próbálja orvosolni a problémát és a helyi közösségek érdekeit is figyelembe veszi. A Magnum mindig fáradhatatlanul nyomozott a minőségi alapanyagok után, és beutazta szinte az egész világot, hogy megtalálja, majd szakszerűen kiválogassa a Magnum jégkrémek nyújtotta élvezeteket fokozó legjobb kávébabot. E törekvés eredménye az új Magnum Mogyoró-Tejcsokoládé jégkrém, amely a ghánai Rainforest Alliance CertifiedTM farmokon beérett, egyedileg válogatott kakaóbabból készül.

A Rainforest Alliance CertifiedTM a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás globálisan elismert tanúsító programja, amely a fenntarthatóság három alappillérével foglalkozik ? a környezettel, az etikával és a gazdasággal. E program szabványai az emberi tevékenység széleskörű területeit érintik, beleértve a környezetvédelmet, vízgazdálkodást és a dolgozók munkahelyi feltételeit is. A Rainforest Alliance CertifiedTM jelölést csak a szigorú szabványoknak megfelelő farmok és erdők használhatják.

Az Unilever cég fenntartható forrásból származó nyersanyag beszerzésére vonatkozó kötelezettségvállalásával összhangban a Magnum és az egész jégkrémgyártás intézkedéseket foganatosít a kulcsfontosságú alapanyagok fenntartható ellátásának biztosítása érdekében, ennek része a Rainforest Alliance programmal való együttműködés. Legkésőbb 2015-ig a Magnum jégkrémekhez felhasznált kakaó 100%-ban Rainforest Alliance CertifiedTM farmokon előállított kakaóbabból készül majd.
Forrás: Unilever

 

 

 

.