Kaszinókapitalizmus vagy felelős kapitalizmus?

913
CSR Hungary Guideline

Már csak néhány nap és kezébe veheti az új CSR Hungary Guideline kötetünket, melyben idén is friss, rendszerezett információkat gyűjtöttünk össze a vállalati felelősség világából. Kaszinó kapitalizmusból a felelős kapitalizmusba többek között erről is szól a kiadvány. Kedvcsinálóként néhány gondolat a kötetből.Wayne Visser, a CSR 2.0 guruja és Michael Hopkins, az MHC International igazgatója nyilatkozik a csr trendjeiről és a várható változásokról, a válságról.

AZ MHC International Ltd Londonban már hatodik éve, minden év elején kezdeményezi az üzlet, az akadémia és az NGO szektort képviselő szakértők összehívását, hogy együtt, közösen meghatározzák a csr és a fenntarthatóság legfőbb trendjeit az aktuális évre vonatkozólag. Ehhez tudnak igazodni a csr tanácsadói cégek, a cégek első számú vezetői és a csr szakértők is.
A kötetben olvashatunk a legfőbb trendekről, melyeket Michael Hopkins kiemel! Tanulságos lesz néhány pont, mert ma Magyarországon még mindig a régi trendeket kommunikálják és támogatják. Vajon érdemes ellenszélben játszani?

Rossz almába haraptunk?
– s ennek a következményeit most szenvedjük?
“Eddig az üzleti szféra a minél nagyobb profitszerzéssel ? igényeik kielégítései érdekében- párhuzamosan irdatlan nagy pusztítást is végzett gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból. Ezek ?helyrerakása? nagy költségekkel jár. Ez a folyamat hosszú távon nem szolgálta a közjót, hisz az effajta viselkedést még jutalmazták is. Így a gazdaság kikerült a kontroll alól.” Wayne Visser

Mindez a megjelenő CSR Hungary Guideline kiadványban!
Megrendelési lehetőség itt!
https://www.csrhungary.eu/wp-content/uploads/2012/03/CSRHGuideline2012-megrendelolap.doc