A KPMG az év fenntartható vállalata az Int. Accounting Bulletin szerint

220

A KPMG nyerte el Az év fenntartható vállalata címet az International Accounting Bulletin, a könyvvizsgáló iparág elismert szaklapja díjazásán, amelyen széles körű fenntarthatósági kritériumok alapján értékelték több mint 100 pályázó teljesítményét.

” A KPMG tagvállalatai világszerte komoly változást értek el vállalati felelősségvállalási kezdeményezéseikkel. Az is példamutató, hogy ők szervezték a fenntarthatósági csúcstalálkozót, ami még inkább kihangsúlyozta a KPMG fenntarthatósági szolgáltatások területén szerzett hírnevét.” indokolta a döntést Avind Hickman, az International Accounting Bulletin szerkesztője.

A zsűri indoklása szerint többek között azért díjazták a KPMG-t, mert Global Green kezdeményezése keretében 2007 óta 29 százalékkal csökkentette szén-dioxid kibocsátását világszerte, és globális szinten az egyetlen szakmai szolgáltató szervezet, amely részt vesz a Carbon Disclosure Project nevű nemzetközi programban.

Kiemelték azt is, hogy a vállalat szervezte február közepén New Yorkban a nagy horderejű fenntarthatósági csúcstalálkozót, együttműködve az ENSZ-szel és az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezettel.

“Nagyon megtisztelő számunkra, hogy elnyertük ezt a világszerte is elismert díjat. A KPMG és tagvállalatai nagyon komolyan elkötelezettek a vállalati felelősségvállalás iránt.” – mondta Lord Michael Hastings Scarisbrick CBE, a KPMG vállalati polgárság és sokszínűség csoportjának globális vezetője.