A sokszínűség bálja

405
Sokszínűség Bálja Bécs

Fogyatékossággal élőket és épeket, homo- és heteroszexuálisokat, nőket és férfiakat, színes bőrűeket és európaiakat egyaránt várnak a sokszínűség báljára Bécsben, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg 2012 április 28-án.

A Wiener Kursalon ad otthont 2012. április 28-án a társadalmi sokszínűség báljának, a Diversity Ballnak, amelynek nemcsak a termei akadálymentesek, de a programja is. Az egyes produkciókat ugyanis szimultán tolmácsolják osztrák jelnyelvre, a hallókészüléket viselőket pedig indukciós hurok segíti abban, hogy zavartalanul élvezhessék a műsort. A vak és látássérült vendégeket infopont, segítők és Braille-írásos programfüzet várja.
Az egyedülálló bál programja legalább olyan színes, mint a vendégköre: az este során fellép a Vienna Rolli Dancedream kerekesszékes táncegyüttes, Branislav Zdravkovic előadóművész, aki többek között jelnyelvi rappel szórakoztatja a közönséget és Manuel Rubey, az első osztrák websorozat főszereplője.

Kecsesség és szenvedély uralja a táncparkettet a budapesti Csetneki Csaba és Gáti Balázs same-sex versenytáncosok produkciója alatt, éjfélkor pedig Conchita Wurst traveszti-díva és a Salon Kitty Revue bécsi burleszk-együttes fűszerezi a hangulatot. Ezen kívül DJ-k, társkeresés, flört-tanácsadás és kaszinó várja a vendégeket. Az est házigazdája a vak tv- és rádió-moderátor Constanze Hill, valamint az ORF elismert újságírója, Christoph Feurstein.

A jótékonysági rendezvény fővédnöke Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke valamint Rudolf Hundstorfer munkaügyi, szociális és fogyasztóvédelemért felelős miniszter. A bál bevételét különböző szociális projektekre fordítják. A Diversity Ball szervezője az Equalizent tanácsadó cég, amely fogyatékossággal élő embereknek szervez továbbképzéseket, valamint diversity management tanácsadást nyújt vállalatok számára. Az Equalizent az elsők között írta alá 2010-ben a Sokszínűség Chartáját.
Forrás:Compress