Az Apple napenergia projekteket indított Kínában

938
Az Apple napenergia projekteket indít Kínában

Az Apple bejelentette, hogy napenergia projekteket indít Kínában a helyi zöld beszállítókkal. Kína a világ legnagyobb szennyezői közé tartozik. Egyre többen bírálják a kínai ellátási láncban a szennyező beszállítókat. A technológiai óriás további ilyen jellegű projekteket tervez Kína észak, keleti és déli részén is. A gyártási folyamatokhoz tiszta energiát szeretne használni.

A nagy Apple beszállító, a Foxconn is bejelentette, hogy 400 Mwattos napenergia projektet épít 2018-tól Kína Henan tartományában.

?Ezek a projektek túlmutatnak az Apple kínai alaptevékenységén, hisz olyan beszállítókkal szeretne dolgozni cégünk, akik megújuló energiaforrásokat használnak.? nyilatkozta Lisa Jackson, az Apple Környezetvédelmi, politika és társadalmi kezdeményezésekért felelős alelnöke.

A vállalat kínai projektjei “szén-dioxid semlegesek”, mert a napenergia berendezések több energiát termelnek, mint amennyit használnak irodáiban és kiskereskedelmi üzleteikben szerte az országban.
Négy évvel ezelőtt, a kínai környezetvédelmi csoportok azzal vádolták az Apple-t, hogy szemet hunytak, a beszállítói szennyezői tevékenységei felett. Nehézfém iszap stb, más gyakorlatok.

Az Egyesült Államokban, az Apple-t bírálta a Greenpeace környezetvédő csoport is 2012-ben a fosszilis alapú energiát igénylő energia-éhes adatközpontok miatt.

Most a Greenpeace szerint a cég nagy lépés tesz előre a zöldebb ellátási láncban.
“Reméljük, hogy a Samsung, a Microsoft és más informatikai cégek is követik a vezető gyártó példáját az energiaellátásban” – mondta Gary Cook, a GreenPece informatikai politikai elemzője.

Apple szerint a programok több mint 20 millió tonna üvegházhatású gázok kibocsátását előzi meg Kínában 2020-ig.
A technológia óriáscég saját kaliforniai székhelyében is tett lépéseket, a tisztább energia használat érdekében. Az iPhone gyártója azt nyilatkozta, hogy a Szilícium-völgy új campusában már napenergiával működteti irodáit, üzleteit.