Gyerekek pályázhattak az IKEA játék-kollekciójának a megtervezésében

770
Gyermekek pályázhattak az IKEA játék-kollekció megtervezésében
Gyermekek pályázhattak az IKEA játék-kollekció megtervezésében

Jobb iskolák, képzettebb tanítók és több tanszer formájában, 46 országban több mint 12 millió gyermek számára jelentett segítséget az IKEA Foundation, a Save the Children és az UNICEF szervezetek között 13 éve fennálló partnerségi viszony.A program keretében az IKEA immár második éve hirdetett pályázatot gyerekeknek, hogy vegyenek részt a limitált példányszámban kapható, speciális puhajáték-kollekció megtervezésében.

2003 óta az IKEA Foundation ?Puha játékok az oktatásért? kampánya során 88 millió euró gyűlt össze, amit a Save the Children és az UNICEF közreműködésével a világ leginkább elmaradott vidékein, hátrányos körülmények között élő gyermekek iskolába járási esélyeinek növelésére használt fel. A támogatásból nagyobb összeget fordított tanárképzésre, oktatási anyagok beszerezésére, valamint a közösségekben gyermekvédelmi rendszerek létrehozására is.

A program keretében az IKEA immár második éve hirdetett pályázatot gyerekeknek, hogy vegyenek részt a limitált példányszámban kapható, speciális puhajáték-kollekció megtervezésében. A gyerekek világszerte fantasztikus alkotásokat küldtek be, a felhívásra összesen 52 000 rajzpályázat érkezett. A csodálatos rajzok közül a zsűri végül tíz művet választott ki, melyeknek alkotói 5 és 9 éves közöttiek.