Tabuk nélkül tanulni pénzről, gazdaságról, gazdálkodásról

703

Követendő példának tartja Áder János köztársasági elnök és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központjában folyó munkát. Az államfő látogatásának célja, hogy személyesen is megismerkedjen az alapítvány OK Projektjével, amely Európa legnagyobb oktatási, képzési rendezvényén, a londoni Bett Show-n is sikerrel mutatkozott be. A látogatáson részt vett Matolcsy György jegybankelnök is. A Magyar Nemzeti Bank és az OTP Fáy András Alapítvány ugyanis az utóbbi években több sikeres közös programot valósított meg a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében.

Tabuk nélkül tanulni pénzről
Tabuk nélkül tanulni pénzről

A látogatás során az államfő és a jegybank elnöke is egyetértett vendéglátóival abban, hogy sok más országhoz hasonlóan Magyarországon is van még tennivaló a pénzügyi kultúra minél szélesebb körű terjesztése érdekében. Az elmúlt évek pénzügyi válságának hatásai is talán valamelyest enyhébbek lettek volna, ha a lakosság tudatosabban kezeli saját pénzügyeit. Nagy feladat a lakosság pénzügyi kultúrájának hatékony fejlesztése. Ebben a munkában példaértékűnek számítanak a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Bank projektjei.

Tabuk nélkül, élményszerűen, a legmodernebb módszerekkel és eszközökkel tanulni pénzről, gazdaságról, gazdálkodásról. Erről szól az OK Oktatási Központ, amelyet a közel mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány irányít. Az OK Oktatási Központban fiatalos arculat és vizuális világ, modern design, ergonomikus bútorok, 3D interaktív táblák és egyéb high-tech berendezések várják a középiskolásokat és 2014 óta az általános iskolai tanulókat is. Ehhez a ?szórakozva tanulás” jegyében tréningszerű, a diákok saját élményeire épülő inspiratív oktatási modulokat használnak. Az OK Projektet – amely az elmúlt néhány évben már Romániában és Szlovákiában is megkezdte működését – az ország különböző pontjairól érkező csoportok oktatása mellet ma már az OK Központ egy különleges eszközrendszerrel is támogat, iskolákba utazó oktatói hálózatot üzemeltet. Ezzel évente már 20 000 diák ingyenes pénzügyi és gazdasági képzését biztosítják félnapos tréningjeikkel.