Miért kulcsfontosságú az akkumulátorok hatékony használata a tiszta energiára való átállásban?

329
akkumulátor áttörés
akkumulátor áttörés

Az akkumulátorok hatékony használata kulcsfontosságú lesz a tiszta energiára való átállásban. Érvel a Skoon Energy alapítója, Peter Paul van Voorst tot Voorst az Euronews-nak. Lásd alább a kulcsgondolatokat!

“A sikeres telepítés azonban a hatékony újratöltésen és az előállításukhoz szükséges alapanyagok gondos felhasználásán múlik.” – érvel.

A hollandiai Rotterdamban a Skoon Energy tiszta energiarendszereket bérel Európa-szerte építkezéseknek. Kikötőknek és sok más épített helynek csökkentve ezáltal a dízelgenerátorok iránti igényt.

Az elektromosság egy hihetetlenül érdekes piac, és nagyon gyorsan fejlődő piac. Aki ki marad, az lemarad! Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy áttérjünk a helyi megoldásokra, csökkentsük a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget, de egyben csökkentsük a költségeket is.” – mondja a Skoon Energy alapítója.

Az akkumulátorok szerepe rendkívül fontos, mert a decentralizálás azt is jelenti, hogy mindig egy forrásnál kezdjük, majd az energiatárolás kulcsfontosságú. Tehát a növekedésen belül bármilyen energiamegoldást alkalmazunk, legyen szó akár hidrogénről, akár napenergiáról, szélenergiáról, elektromos hálózatról, mindig egy akkumulátorcsomaggal kezdődik minden. Ez biztosítja a teljesítményt.

Tehát az akkumulátorokkal való munka során az egyik legnagyobb kihívás az, hogy lemerülnek az energiával. Sok adatra van szükség ahhoz, hogy az akkumulátort időben és megfelelő sebességgel töltsük fel.

A második kikerülhetetlen tény, hogy az akkumulátorokhoz használt anyagok a ritka földfémek ké tartozik és megfelelő feltételek mellett kell kibányászni őket. Így a ritkaföldfém minden grammjának hatékony felhasználása rendkívül fontos.”

A tudomány fejlődése mindig hoz megfelelő megoldásokat ezen a területen is. Ilyen akkumulátoros áttörés: a tudósok olcsó alumínium-kén alternatívát találtak ki a lítium-ion akkumulátorok helyett.

CSR NEXT (vállalati fenntarthatóság és felelősség képzési program) INDUL ÚJRA
CSR Next Képzési Program CSR/vállalati fenntarthatóság és felelősség képzés az alapoktól a specifikus területekig. Az egymásra épülő CSR képzési program keretén belül a résztvevők a CSR és a fenntarthatóság számos elméleti és gyakorlati területével ismerkedhetnek meg. Hazai vonatkozásban és nemzetközi kitekintésben. Gazdasági döntéshozók, közintézmények, intézmények számára.
Hasznos azok számára, akik a CSR-pályafutást kezdik, vagy akár azok számára is, akik frissíteni akarják tudásukat a CSR és a fenntarthatóság legújabb szempontjairól.
CSR koordinátor (Folyamatban!) és CSR menedzser képzés indul. Ez utóbbira még tudsz jelentkezni! 2023.03.27-ig!
KATTINTS A RÉSZLETEKHEZ!