Németország és Brazília a klímaváltozás ellen

789
Németország és Brazília a klímaváltozás ellen
Németország és Brazília a klímaváltozás ellen

Már hírt adtunk korábban Barack Obama Tiszta Energia Tervéről. Most Németország és Brazília kötelezték el magukat az éghajlatváltozás kérdéskörében. A klímaváltozás megoldására koncentrálva. Európa és Latin-Amerika legnagyobb gazdasága ugyanazon az oldalon áll, megelőzve a globális klímatárgyalásokat, mely decemberben lesz Párizsban.

Angela Merkel német kancellár és a brazil elnök Dilma Rousseff főként a környezetvédelmi együttműködésről egyeztetett Merker 24 órás látogatása alatt. Természetesen ez kereskedelmi és befektetési szempontból is fontos mindkét fél számára.
Megállapodtunk abban, hogy közösen kell fellépni a 21. század egyik legfontosabb kihívása kapcsán, nyilatkozta Rousseff.
Azt mondta, hogy Brazília elkötelezett a mellett, hogy 2030-ra az erdőirtás problémáját megoldja.
Rousseff támogatja a globális gazdaság dekarbonizációs folyamatát.

A COP-21 találkozón törekedni fog arra, hogy létrejöjjön az a kötelező erejű megállapodás, mely arról szól, hogyan osztoznak a nagy hatalmak azon a terhen, mely a globális felmelegedés 2 Celsius fokos (3.6 ° F) mértékét az iparosodás előtti szintre, vagy még alacsonyabbra csökkentse.

“Mint a világ harmadik legnagyobb üvegházhatású gáz kibocsátója, a brazil támogatás ehhez elengedhetetlen. Ezért szeretnénk tenni Párizsban is.Most arra van szükség, hogy Brazília kifejtse, hogy pontosan hogyan is kívánja ezt elérni.” mondta egy nyilatkozatában.

Németország és Brazília is pénzbeli kötelezettséget is vállal. A német kormány bejelentette, 550.000.000 ? (615.780.000 $) finanszírozással vesz részt a környezetvédelmi és a tiszta energia programokban Brazíliában. A programok célja a trópusi erdők megőrzése, a megújuló energiaforrások használata.