RobecoSAM Gold Class díj a Henkelnek

775

Nyolcadik alkalommal ismerték el a Henkel fenntarthatósági törekvéseit RobecoSAM Gold Class díjjal, és a konszern ismét szerepel a világ legfenntarthatóbb vállalatai között.

RobecoSAM Gold Class díj a Henkelnek
RobecoSAM Gold Class díj a Henkelnek

Gold Class díjjal jutalmazták a Henkel fenntarthatósági tevékenységét a 2015-ös Fenntarthatósági Évkönyvben, amely a világ legfenntarthatóbb vállalatait ismerteti minden iparágban a RobecoSAM Vállalati Fenntarthatósági Értékelése alapján. Az értékelésben való részvételre a világ több mint háromezer legnagyobb vállalatát kérik fel minden évben, a Fenntarthatósági Évkönyvet pedig 2004 óta jelenteti meg a fenntartható befektetések specialistájának számító szervezet.

Emellett a Henkel ismét szerepel a Global 100 Index of Corporate Knights, torontói székhelyű média és befektetési tanácsadó cég listáján, amelyre a saját iparágukban, fenntarthatóság szempontjából legjobban teljesítő vállalatok kerülnek fel. A vállalatokat 4609, két milliárd dollárnál nagyobb kapitalizációjú cég közül választják ki.

2030-ra a Henkel célja, hogy működésének, termékeinek és szolgáltatásainak ökológiai lábnyomához képest megháromszorozza az előállított értéket.