Új technológiák a villamosenergia területén

768
Új technológiák a villamosenergia területén
Új technológiák a villamosenergia területén

A villamosenergia ipara teljes mértékben tükrözi a negyedik ipari forradalom hatását. Mivel átalakuláson megy keresztül, sokkal komplexebbé, összetettebbé válik, mint valaha. A gyorsan fejlődő technológiákkal, a költségek csökkentésével és a szabályozási formák megváltoztatásával. Ezek a tendenciák jelenleg a “rács szélén” vannak, azaz az intelligens és csatlakoztatott technológiák az elektromos hálózat végén találhatóak. Ezek magukban foglalják az összes főbb technológiát – például elosztott tárolást, elosztott termelést, intelligens mérőket, intelligens készülékeket és elektromos járműveket -, amelyek hatással vannak a villamosenergia-rendszerre.

Az új “grid edge” technológiák globális elfogadása több mint 2,4 trillió dollárt hozhat a társadalom és az ipar számára az elkövetkező 10 évben. Az általános rendszer hatékonyságának növelésével, a tőkeallokáció optimalizálásával és új szolgáltatások létrehozásával az ügyfelek számára.

A csúcstechnológiák gyorsan csökkenő költségei táplálják az ügyfelek általi elfogadásukat. Az intelligens mérők, a csatlakoztatott eszközök és a hálózati érzékelők növelik a hálózati menedzsment hatékonyságát, és ami még fontosabb, lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy valós időben információt kapjanak az energiaellátásról és a keresletről a rendszeren belül.

Elektromos járművek-több villamosenergia fogyasztás

Az elektromos járművek elfogadásának várható emelkedése nagy rugalmasságot eredményezhet a raktár tárolóhelyén, de torlódási kihívásokat is okozhat, például, ha nagyszámú elektromos jármű egyidejűleg egy meghatározott földrajzi területen szeretne feltölteni.

A csúcsminőségű technológiák bevezetése lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a villamosenergia-rendszer középpontjába kerüljenek. A megfelelő árjelzések és a piaci tervezés alapján az ügyfelek képesek saját villamos energiát előállítani, tárolni, majd olcsóbban fogyasztani, vagy visszajuttatni a hálózathoz. Egy ilyen rendszer még egyenrangú decentralizált ügyleteket is lehetővé tesz.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz, ahol a friss napi hírekre hívjuk fel a figyelmet, 
akkor kattints ide!