Új főtitkár az UNESCO élén

835
Audrey Azoulay, az UNESCO új főtitkára
Audrey Azoulay, az UNESCO új főtitkára

Audrey Azoulay az UNESCO új főtitkára. 45 éves, Párizsban született marokkói zsidó családban. Apja VI. Mohammed marokkói király tanácsadója.

A korábbi francia kulturális minisztert, Audrey Azoulayt választotta az UNESCO főtitkárává a testület végrehajtó tanácsa. A francia belpolitikában edződött új vezetőnek nem kevesebb feladata lesz, mint pénzügyileg rendbe rakni a szervezetet, ami nem lesz könnyű, miután az egyik legnagyobb befizető, a költségvetés egynegyedét biztosító Egyesült Államok, Izraellel együtt bejelentette, hogy kilép a szervezetből.

“Az első dolgom lesz, hogy helyreállítsam az [UNESCO] hitelességét, a tagállamok bizalmát és a szervezet cselekvőképességét, mert nincs más [intézmény], ami erre képes lenne a mai világ kihívásaival szemben.”
? mondta Azoulay a megválasztása után.

Ki Audrey Azoulay?

Audrey Azoulay 45 éves, Párizsban született marokkói zsidó családban. Apja VI. Mohammed marokkói király tanácsadója. Bemutatkozásakor magáról azt mondta, hogy nagyon elkötelezett baloldali családból származik, ahol a palesztin-izraeli konfliktus rendszeres beszédtéma volt, utalva arra, hogy az Egyesült Államok és Izrael azért hagyja el az UNESCO-t, mert a szervezet egy éve elfogadott egy Izraelt elítélő határozatot.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldlaunkhoz, akkor kattints ide!