5 mód, hogyan erősítheted meg kapcsolatod fogyasztóiddal

847
5 mód, hogyan erősítheted meg kapcsolatod fogyasztóiddal
5 mód, hogyan erősítheted meg kapcsolatod fogyasztóiddal

A célirányos (sikeres) márkákról ismert, hogy fogyasztóikat elkötelezetté tudták tenni adott márka céljai és küldetése mellett. Ennek érdekében a leghatékonyabb módok: a fogyasztók meghallgatása, megértése, a velük való kommunikáció és a bizalom kiépítése. Mi most 5 módot ajánlunk figyelmedbe, mellyel hatékonyabban eléred az egyre tudatosabb fogyasztók táborát. Lásd az elsőt!

1. Friss perspektívát (új ötleteket) jelent: ha a fogyasztók igényeit széles spektrumban ismered!

A fogyasztók preferenciái gyorsan válnak 1-1 cég irányváltásának fő momentumaivá. Vásárláskor a vevőnek az is számít, hogy mit tud a cégről. A pénzükkel támogatják azokat a cégüket, melyeknek a küldetése, céljai szimpatikusak a számukra. Példa erre a  “Tiszta címke mozgalom”.

A “Tiszta címke mozgalom” a fogyasztók igényeinek a meghallgatását állítja középpontba. Erre példa a Campbell’s Soup, mely termékeire használni kezdte a GMO-s címkét. Jelezve, hogy termékeik nem génkezeltek. Ezzel is hiteles válasz született a vevők igényeire. Ezáltal a cég nem csak a vevők bizalmat szerzi meg, hanem növekedik a piaci részesedése a tudatosabb fogyasztók körében.

Tehát fontos ismerni a fogyasztók különböző mozgalmainak a típusait is. Következő példa. A Trader Joe’s és más nagy supermarket arról nyilatkozott, hogy az általuk forgalmazott tojások 100%-a szabad tartású állatok tojásai.
Válaszoltak a supermarketek a fenntartható hely trendre : tanultak az új információból és ehhez alakították ki az új termékvonalat. Megérteni a saját fogyasztóid új motivációit, igényeit és erre az üzletmenetben reagálni? Ez megoldás!

Következő rész témája: : új megközelítések a fogyasztói elkötelezettséghez