Az ASICS bevezeti a termék szénlábnyom címkézését

303
CO2 kibocsájtás csökkentés
CO2 kibocsájtás csökkentés

Termékeinek szén-dioxid-hatásra vonatkozó adatainak közzétételével az ASICS egyre több olyan vállalathoz csatlakozik, amelyek megosztják ezeket az információkat, hogy segítsenek a környezeti hatások kezelésén dolgozó fogyasztóknak megalapozottabb vásárlási döntéseket hozni.

Az ASICS globális sportruházati márka lett a legújabb vállalat, amely bevezette termékeinek szénlábnyom-címkéjét. 
A cég GEL-KAYANO™ sorozatának mérföldkőnek számító 30. iterációja, amely július 1-jén kerül a boltokba. Ez lesz az első a sok ASICS termék közül, amely a termék életciklusa során kibocsátott teljes CO2-kibocsátást feltüntető címkét tartalmaz.

Termékeinek szén-dioxid-kibocsátási adatainak bevezetésével az ASICS csatlakozik az Allbirds lábbeligyártó óriáshoz. Egyre több olyan vállalat van, amelyek különféle iparágakban – beleértve az élelmiszereket , a testápolást és még az utazást is – megosztják ezeket az információkat termékeikről és kínálatukról a fogyasztók számára.

A GEL-KAYANO sorozat élen járt az ASICS fenntarthatóság átláthatósága iránti elkötelezettségében. 
GEL-KAYANO 17 volt az ASICS „Lifecycle CO2e emission” kutatásának prototípusa a Massachusetts Institute of Technology- val együttműködve.2012-ben.
A GEL-KAYANO 30 ezt az örökséget folytatja. Nemcsak ez az első ASICS cipő, amelyen az életciklus CO2e-kibocsátását feltüntető címkén szerepel – az MIT-vel kiegészített eredeti ASICS kutatás alapján –, de a cipő szénlábnyoma is 14 százalékkal alacsonyabb az iparági átlagnál.

Ez a mérföldkő az ASICS 2022-es GEL-LYTE™ III CM 1.95 tornacipőjének bevezetését követi , amely életciklusa során mindössze 1,95 kg CO2e-t bocsát ki. Lényegesen könnyebb, mint a piacon akkoriban elérhető legalacsonyabb CO2e-s cipők. Jelentős előrelépést jelentett az ASICS azon kötelezettségvállalásában, hogy 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást.

LÉGY AZ ÜZLETI KÍVÁLÓSÁG SZINONIMÁJA!CSR HUNGARY DÍJ 2023
2023-ban is lehet pályázni a Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra. A Program hatékony, elismert platformmá vált a legjobb gyakorlatok megosztására, a benchmarkingra és az egymástól való tanulásra. A szakmai hátteret a 2006-ban megalapított CSR Hungary, Magyarország vezető vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma biztosítja.
A pályázati struktúra önkéntes védjegyhasználati rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.
Regisztrációs folyamat befejezésének a határideje: 2023. június 08.
Pályázati anyagok leadási határideje: 2023. június 15.
KATTINTS A RÉSZELETEKHEZ ÉS REGISZTRÁCIÓHOZ!