Apák napja hétfőn a munkahelyeken

848
Apák napja a munkahelyeken is
Apák napja a munkahelyeken is

Néhány éve már Magyarországon is az ünnepnapok sorába emelkedett az Apák napja. Még viszonylag kevesen ismerik, arra pedig végképp nincs kialakult szokás, hogy miként is ünnepeljük.
A Férfiak Klubja Független Társadalmi szervezet azt kezdeményezi, hogy minden évben az Apák napját követő hétfő az apa-gyerek kötődés napja legyen. Tölthessen együtt minőségi időt apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon: az édesapa munkahelyén!

Az apa-gyerek kapcsolódást szeretnénk a középpontba helyezni, mert ha apa van, minden van?, mondta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, a kezdeményezés elindítója, aki hangsúlyozta, hogy nagyon sok kutatás bizonyítja az apai jelenlét és figyelem fantasztikus motiváló erejét a gyerekek egészségére, tanulmányaira, egész életére nézve. A minden édesapában jelenlévő lelkiismeret-furdalást lehet csökkenteni azzal, hogy az apák megmutatják gyerekeiknek, hol is töltik napjuk nagyobb részét.

“A mostani Apák napját arra használjuk fel, hogy meghirdessük a kezdeményezést, amelyik reményeik szerint az elkövetkező egy évben olyan társadalmi támogatottságra tesz szert, hogy jövő ilyenkorra cégek és szervezetek sokasága teszi lehetővé, hogy az Apák napját követő hétfőn  amelyik az iskolaszünet első napja is egyben, az édesapák gyermekeikkel együtt mehessenek be dolgozni. ” – fogalmazott Bedő Imre.

A kezdeményezés honlapján csatlakozni is lehet!