Az elektromos autók kvótájára Merkel nemet mondott

745
Az elektromos autók kvótájára nemet mondott Merkel
Az elektromos autók kvótájára nemet mondott Merkel

Dortmundban kampányolt szombaton Angela Merkel, aki a szeptemberi parlamenti választáson negyedszerre indul a kancellári tisztségért. Merkel pártja, a CDU munkavállalói szövetsége előtt szólalt fel.
A kereszténydemokrata politikus átgondolatlannak nevezte vetélytársának, a szociáldemokrata kancellárjelölt Martin Schulznak azt a javaslatát, hogy vezessenek be kötelező kvótát Európában az elektromos autókra.

?Először is: ismét vég nélküli tárgyalások lennének arról, hogy pontosan milyen legyen az elektromos autók kvótáját. Azután az lenne a kérdés: mi történjen, ha nem tartják be.? ? mondta Merkel.

Schulz pénteken a mostaninál egyértelműbb szabályozást követelt az autóiparban a károsanyag-kibocsátásra vonatkozóan.

Németországban 800 ezer munkavállalót foglalkoztatnak az autógyártásban, és ez az ágazat teszi ki a legnagyobb részt a német exportban. A politikusok nehéz helyzetben vannak, ha egyfelől meg akarnak felelni a választók elvárásainak, másfelől nem akarják visszavetni az iparág versenyképességét.

A Merkel mögött álló uniópártok másfél hónappal a választások előtt magabiztosan vezetnek a közvélemény-kutatásokon. A kancellár a kampányban a gazdasági stabilitásra helyzei a hangsúlyt. Dortmundi beszédében megismételte a CDU egyik fő üzenetét, miszerint lehetséges, hogy 2025-re három százalék alá csökkenjen a munkanélküliség.