A Microsoft 75%-kal csökkenti CO2 kibocsájtását 2030-ra

769
A Microsoft 75%-kal csökkenti cO2 kibocsájtását
A Microsoft 75%-kal csökkenti cO2 kibocsájtását

A Microsoft ígéretet tett arra, hogy 2030-ra 75% -kal csökkenti operatív szén-dioxid-kibocsátását a 2013-as kiindulási értékhez képest. A következő évtizedben 10 millió tonnás szén-dioxid-megtakarítást eredményez. A kötelezettségvállalás arra készteti a Microsoftot, hogy elérje a Párizsi Megállapodásban meghatározott 2 Celsius fokos célértéket .

“Globális vállalatként üzleti tevékenységünk során és üzleti céljaink megvalósítása során és a kitűzött célok végrehajtása világméretű hatással bírnak. Reményeink szerint ez a ígéret arra ösztönzi másokat, hogy csatlakozzanak hozzánk a célok kitűzésében, és bizalmat adjon a kormányoknak, a vállalatoknak és az egyéneknek, hogy az entitások segítséget nyújthatnak a párizsi éghajlati megállapodásban kitűzött célok eléréséhez. Célunk, hogy ambícióink felemelésével és ezek megtételével segítünk a jövő fenntarthatóbbá és mindenki számára előnyösvé tenni “- írta Brad Smith, a MIcrosoft elnöke blogjában..

A bejelentés a Bonnban megrendezésre kerülő COP23 klímakonferencián kerül bejelentésre. Annak ellenére, hogy az USA kilép a Párizsi Klímaegyezményből.

A Microsoft 2009-ben jelentette be első szén-dioxid-kibocsátásának célkitűzését, melynek célja az volt, hogy 2012-re legalább 30% -kal csökkentsék a kibocsátási egységeket. 2013-ban teljes szén-dioxid-semlegességet ér el valamennyi közvetlen műveletében, beleértve az adatközpontokat, a szoftverfejlesztő laborokat, a légi utazásokat és az irodaházakat.

Mesterséges intellligenciával kevesebb CO2 kibocsájtás 

A Microsoft felhőalapú programjai kulcsszerepet játszottak abban, hogy 20 százalékkal csökkentsék a globális energiafelhasználást, valamint csökkentsék működési költségeit. A vállalat jelenleg megújuló villamosenergia-portfóliójának megerősítésén dolgozik, és 2030-ra tervezi elérni a 60 százalékos megújulóenergia-célkitűzést. Smith szerint a mesterséges intelligencia szerepet játszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőben való átmenetben is.

“A mesterséges intelligencia és a felhő lehetővé teszi a vállalatok és a kormányok számára, hogy intelligensebb, valós idejű döntéseket hozzanak, amelyek csökkentik a kibocsátásokat és csökkentsék az erőforrás-fogyasztást. Az épületenergetika,a szállítás, a gyártás, a mezőgazdaság, a villamos energia termelésére és elosztására is ez vonatkozik. Nem csak azért tesszük munkánkat, hogy lehetővé tegyük ezeket az átalakításokat, hanem olyan új programokat is létrehozunk, melyek segíthetnek ügyfeleinknek alkalmazkodni és fejlődni a változó környezetben. “- tette hozzá Smith.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz, ahol a friss napi hírekre hívjuk fel a figyelmet, 
akkor kattints ide!