Mikor jó egy CSR projekt?

1114
Miért lehet "ugródeszka" a CSR projekt?
Miért lehet “ugródeszka” a CSR projekt?

CSR Blogunkban újabb poszt jelent meg. Most a CSR projektről. Érdemes Takács Júlia posztját elolvasni, ami nem csak magyar jelenségre hívja fel a figyelmet.

“Korábban már írtam a CSR projekt fő alapelveiről . A mindennapok gyakorlata azt mutatta, hogy ha valamit CSR projektként kommunikálnak, akkor az a megygőződés, hogy az emberek, vállalatok, közintézmények képviselői, a média is pozitívan viszonyul az adott témához.

Ennek az lett az a következménye, hogy vállalati felelősség program (CSR projekt/CSR kezdeményezés) címen futnak szép számmal olyan kezdeményezések is, melyek valójában nem azok.

Ugyanakkor a cégek felé olyan külső igények is körvonalazódnak, melyek a civil  és a közszféra feladatköreibe tartoznak. Hol a határ? Hogy lehetek jó vállalati állampolgár, úgy, hogy a vállalat/vállalkozás fő tevékenységére fókuszáljunk? Hol foglal helyet egy CSR projekt a CSR rendszeredben?

Nem könnyű kérdések, hisz többnyire a vállalati felelősségért felelős kolléga fő munkatevékenysége  mellett szervezi, tervezi a CSR projektet vagy projekteket.
Milyen helyzetek lelhetőek fel?

Gyere és olvass tovább!