Skandináv revolúció a csomagolóiparban

1026

A csomagolás továbbra is jelentős kihívást jelent a vállalatoknak a tekintetben,  hogyan csökkentsék ökológiai lábnyomukat ezen a területen is. Az ipar óriásai Skandináviában  2 új csomagolási megoldást kínálnak.

Skandináv revolúció a csomagolóiparban
Skandináv revolúció a csomagolóiparban

A BillerudKorsnas és a Bosch Packaging Technology már fenntarthatósági Díjat nyert a bioalapú csomagolóanyagok kategóriában.

A csomagolás tartalmaz egy fenntartható mono-anyagot, az Axello ? papírt, és teljes mértékben újrahasznosítható. Mindezek mellett 100 százalék pormentes, így ideális száraz termékek, mint például a cukor, a gabona és a liszt csomagolására.

Hagyományos csomagolás helyett fenntartható csomagolás

Korábban a mono-anyag csomagolás csak úgy volt lehetséges, hogy előre ragasztott és elkészített tasakok vagy formázott papír zsákok álltak rendelkezésre.

A Bosch ZAP-modul és a BillerudKorsnäs speciálisan tervezett Axello?ZAP papírral, most már lehetséges, hogy feldolgozza a mono-anyag papírt az ún. függőleges form-fill-pecsételő gép (VFFS) technológia.

Így a hagyományos normál papírcsomagolás is fenntarthatóbbá válhat, miközben a természetes papír jellemzői megmaradnak és újrahasznosíthatóvá válnak.

Közben a finn fa és papír gyártó Kotkamills is egy forradalmian új, műanyag-mentes karton élelmiszer csomagolási formát hozott ki, amely 100 százalékban újrahasznosítható .

Ez a csomagolás mentes a fluorvegyületektől és műanyag bevonatoktól. A fluorvegyületeket még széle körben használják a gyorsétterem csomagolásban, annak ellenére, hogy kimutatták, hogy rákot okoz. Ezek az új termékek nedvességállóak és nem jelentenek veszélyt az emberek egészségére.