The Body Shop-Közösségi Újrahasznosított Műanyag Program

1358
Újrahasznosított Műanyag Program

A The Body Shop elindította az első Közösségi Kereskedelmi Újrahasznosított Műanyag Programját. Bengaluruban, Indiában. A műanyagszennyezés elleni küzdelem mellett a kezdeményezés célja a társadalmi változások ösztönzése és a 2500 féle hulladékgyűjtő támogatása.

A műanyag hulladékok óceánjainkra gyakorolt ??pusztító hatásai jól ismertek, de a válság emberi elemét ritkán tárgyalják. Több mint három milliárd ember – a bolygó lakosságának csaknem fele – formális hulladékgazdálkodás nélkül él. Ez a nem hivatalos hulladékgyűjtési gazdaságot hozta létre a fejlődő országokban.

A világ leginkább marginalizált emberei közül néhányan kezeletlen hulladékot gyűjtenek, hogy megpróbáljanak élni. Ezek a hulladékgyűjtők, akik közül sokan nők, gyakran a szegénységi küszöb alatt élnek.
A program segíteni fogja a helyi szemétszedőket higiénikusabb és biztonságosabb munkakörnyezettel, valamint méltányos fizetéssel és abban, hogy a társadalom elismerje rendkívül fontos munkájukat.

Mekkora probléma a műanyag?

Nem titok, hogy a hulladék szennyezés egy globális probléma. Indiában a hulladék majdnem egyharmada nincs összegyűjtve és kezelve. Így alakult ki egy 1,5 millió embert számláló szemétszedő közösség, amely nem hivatalosan gyűjti a szemetet.

Bengaluruban egy olyan szervezettel dolgozik együtt a The Body Shop, akik büszkén “Zöld erőnek” (Green Force) nevezik magukat. Olyan szemétszedőkkel dolgoznak együtt, akik fáradhatatlanul dolgoznak az utcák megtisztításán.

A szemétszedők nagyrészt Dalitok, akiket korábban “érinthetetlenként” ismertek, és az indiai társadalom legalsó szintjén helyezkednek el. Ez azt jelenti, hogy folyamatos diszkriminációnak és rossz munkakörnyezetnek vannak kitéve.

Milyen hatással van a műanyag szennyezés az emberekre?

Több mint 3 milliárd ember él olyan országban, ahol nincs hivatalos hulladékkezelési rendszer. Ez több mint a népesség fele.1

Csak Indiában 1,5 millió szemétszedő van, akik a városok és utcák megtisztításán dolgoznak.A

2015-ben 60%-kal csökkent az ár, amit a szemétszedők kaptak az összegyűjtött, újrahasznosítható műanyagért. Ez az ár nemrégiben még tovább csökkent.

A szemétszedők bántalmazásnak és kizsákmányolásnak vannak kitéve, nincs hozzáférésük az egészségügyhöz és a pénzügyi szolgáltatásokhoz. Itt az ideje, hogy támogassuk, segítsük és hősként ünnepeljük őket.

A The Body Shop megoldása az újrahasznosított műanyag problémára

A műanyag nem használata nem az egyetlen megoldás. Felelősségteljes használat mellett, a műanyag is fenntartható lehet, ezért muszáj nagyobb szeretettel és megbecsüléssel fordulnunk a műanyagok felé, amiket használunk.

Hatalmas mennyiségű újrahasznosítható műanyag áll rendelkezésre már most is. Ezért tette a The Body Shop a Közösségi Kereskedelmi Program részévé az újrahasznosított műanyagot. A világon elsőként, Bengaluruból, Indiából.

Miután a műanyagokat összegyűjtötték és szétválogatták, megtisztítják és bálákba tömörítik. Majd Európába szállítják, ahol átalakítják, alaposan megtisztítják és sterilizálják. Az így létrejött resin az élelmiszeripar sztenderdjeihez mérten tesztelik és granulátumok formájában a flakonjaikban kerülnek újrahasznosításra.

A jövőben még több Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított műanyagot vásárol fel a The Body Shop a partnereitől, hogy minél több termékcsomagolásukban használják fel.