Európai Uniós forrásból bölcsődei fejlesztések

1087

Vállalkozások figyelmébe is!
Európai uniós pályázattal most önerő nélkül lesz lehetőség bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde létrehozására.
A pályázaton részt vehetnek helyi önkormányzatok és vállalkozásaik, költségvetési szervek, egyházi jogi személyek, valamint civil szervezetek, non-profit szervezetek, közalapítványok.

Európai Uniós forrásból bölcsődei fejlesztések

Ez a pályázat lehetőséget nyújt a helyi önkormányzatoknak teljesíteni törvényi kötelezettségük /1997. évi XXXI. törvény 94. § (3a)/, miszerint ha a 3 év alatti lakosok száma eléri a 40 főt vagy legalább 5 család jelzi az igényét a bölcsődei ellátás valamely formája iránt, akkor ez esetben bölcsődét kell működtetni

Civil szervezeteknek is érdemes kihasználni a pályázat adta lehetőséget, mivel a bölcsődei szolgáltatás hosszú távon nyereségesen tud működni megfelelő szakértelemmel, valamint a minden gyermekek után a szülőknek járó 40.000 Ft-os állami támogatással.

Az üzemeltetésben a Szülők Háza Kft. tud segítséget nyújtani, amely üzemeltet családi bölcsődét, valamint teljes körű szakmai támogatást nyújt franchise partnereinek. 
Újonnan induló bölcsődéknél nagy előnyt jelent mind a tényleges tevékenység kialakításában és megvalósításában, továbbá marketing szempontból is versenyelőnyhöz jut egy magán bölcsőde, amely tagja a 15 éve kidolgozott módszertannal és szakmai tapasztalattal működő Szülők Háza franchise-nak.

A pályázat lehetőséget nyújt bölcsőde épületének teljes átalakítására, felújítására, az eszközök beszerzésére és a beruházással kapcsolatos egyéb költségekre 100%-os támogatási intenzitással és előleg lehívási lehetőséggel.

A pályázat benyújtásához nem szükséges az épület felújításáról részletes kiviteli terv. A projekt megvalósítására 36 hónap áll rendelkezésre, melyből 12 hónap fordítható a részletes tervek kidolgozására és engedélyeztetésre.
A beadási határidő: 2019. május 2. ? június 28.

Teljes körű támogatást és szolgáltatást nyújt a pályázat beadásához. A Bud-Will Consulting Kft. , mely 10 éve foglalkozik pályázatírással. Több 10 milliárd forint lehívásában segédkeztek már az elmúlt évek során,. Tevékenységük kiterjed a helyszíni ellenőrzéseken való részvételre és valamennyi kifizetési kérelem benyújtására is.

A szakmai csapatnak 10 éves tapasztalata van önkormányzati pályázatok írásában: bölcsőde, óvoda és iskolai projektek, valamint egyéb fejlesztések kapcsán, többek között a V. ker, XV. ker., XVIII. ker, Budaörs, Dunaharaszti Önkormányzattal.

Pályázni az alábbi helyszíneken lehet a megjelölt összeghatárig:

  • Bács-Kiskun megye (kivéve Kecskemét): maximum 250 millió Ft
  • Baranya megye (kivéve Pécs): maximum 800 millió Ft
  • Békés megye (csak Szeghalmi járás): maximum 100 millió Ft
  • Győr-Moson-Sopron megye (kivéve Győr, Sopron): maximum 600 millió Ft
  • Hajdú-Bihar megye (kivéve Debrecen): maximum 170 millió Ft
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye  (kivéve Szolnok): maximum 300 millió Ft
  • Komárom-Esztergom megye (kivéve Tatabánya): maximum 150 millió Ft
  • Tolna megye (kivéve Szekszárd): maximum 531 millió Ft
  • Veszprém megye (kivéve Veszprém): maximum 550 millió Ft