Több okostelefon-kevesebb munkanélküli

707
Több okostelefon....
Több okostelefon-kevesebb munkanélküli

Európa digitális gazdasága hétszer olyan gyorsan növekszik, mint bármely másik szektor, ugyanakkor az informatikai készségek hiánya miatt kilencszázezer állás betöltetlen a kontinensen.

A Blablacar egy olyan alkalmazás, amely megkönnyíti a már Magyarországon is ismert telekocsizást. Összehozza az üres ülésekkel rendelkező sofőröket és az olcsón utazni vágyó utasokat. Az internet és az okostelefonok elterjedésével számtalan hasonló megoldás született különböző témákban a nyaralástól a vitorlásbérlésig. A Blabla Car tizenhárom országban van jelen, és száznyolcvan főt alkalmaz.

Ilyen és ehhez hasonló vállalkozásoktól függ, hogy az európai digitális piac beváltja-e a hozzá fűződő reményeket. Bár a kockázati tőkebefektetők már Európában is keresik a lehetőségeket, nem rejtik véka alá, hogy Európa vonzó piac lenne ? egységes szabályozás mellett. Ez, az egységes uniós keretszabályrendszer hiánya hátráltatja egy második, európai Szilíciumvölgy létrejöttét.

Hogyan teremt munkahelyeket a digitális piac, hogyan lehelhet életet tradicionális iparágakba, hogyan segítheti a folyamatot Európa ? ezt járja körül a Real Economy epizódja.

Forrás: Euronews