Trump: szabadkereskedelem no?

900
Trump: szabadkereskedelem no?
Trump: szabadkereskedelem no?

Megosztó személyisége ellenére Donald Trump lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. A választási kampány során nemet mondott a szabadkereskedelmi megállapodásokra.
Bár tudni kell, hogy rendszerint a választási kampányokban elhangzó ígéretek többnyire nem kerülnek beteljesítésre maradéktalanul a regnálás alatt. Már csak azért sem,  mert az előző kormányzat valós információihoz, csak a választások megnyerése után jut a soron következő kormányzat.  

Az üzletember és valóságshow szereplő első beszéde is néhányaknak meglepetést okozott, mivel úgy tűnt, hogy változott a hangneme.
A választások utáni első reggel Trump egységre szólította fel az embereket és azt mondta, hogy minden amerikai elnöke akar lenni.

Trump: minden amerikai elnöke akarok lenni!
Ez a váratlanul diplomatikus bejelentés reményt adott a pénzügyi piacoknak, a befektetők elkezdtek megnyugodni. A fordulatnak köszönhetően nem volt a brexithez hasonlatos pánik.

Ám elkerülhetetlen, hogy a befektetők és elemzők ne ismételgessék Trump például a kereskedelemmel kapcsolatos kampányígéreteit, mint a szabadkereskedelmi megállapodásokból való kihátrálást.
Az Európai Unió és az USA között szabadkereskedelmi megállapodás nem csak Trumpnál, más civil csoportoknál is nagy vihart kavart.  Itt Európában. A civil szervezetek előtt nem volt ismert a készülő szabadkereskedelmi megállapodás pontos tartalma, elemei, háttere.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz,
akkor itt teheted.meg!