Verseny idegenforgalmi vállalkozásoknak

642
Verseny az idegenforgalmi vállalkozásoknak
Verseny az idegenforgalmi vállalkozásoknak

A Turisztikai Világszervezet ( UNWTO ) és Globalianak már bejelentették az első világméretű versenyt a turizmus számára. Az UNWTO Tourism Startup Competition 164 ország vállalkozói pályázatát fogadja el, amelynek cégei a turizmus fenntartható átalakítására törekednek. Legyen szó az utazás jövőjéről, az idegenforgalmi tapasztalatokról, a környezeti hatásról vagy a közösségfejlesztésről.

A pályázó turisztikai vállalkozások négy fő területre fókuszálhatnak:

  • Az utazás jövője – az emberek gondolkodásmódjának megújítása, az utazás elősegítése
  • A turisztikai tapasztalat – innovatív tematikus turisztikai élmények , mint például a sport, a gasztronómia vagy a kalandturizmus fejlesztése;
  • Környezeti hatás – az idegenforgalom által a környezetre gyakorolt ??negatív hatások csökkentése innovatív technológiák vagy folyamatok révén ,
  • és / vagy
    Közösségi fejlesztés – Olyan innovatív turisztikai megoldások kidolgozása  amelyek a helyi közösséget a helyi gazdasági növekedés, a vidékfejlesztés és a szociokulturális befogadóképesség révén erősítik.

A pályázatokat 2018. szeptember 3-ig lehet benyújtani:
A kiíró szervezetek a “legjobb megoldásokat, projekteket választják ki.  Kutatásokkal, a feltörekvő  technológiák végrehajtására irányuló úttörő javaslatok megtalálásával foglalkozik a pályázat. Külön figyelmet kapnak az új üzleti modellekre épülő induló vállalkozások.  Például a körkörös gazdaság koncepcióját veszik figyelembe.E tekintetben a verseny egyik pillére az, hogy láthatóvá tegye azokat a projekteket, amelyek elkötelezettek a turizmus fenntarthatóságának növelése mellett .

A zsűri a 2018. szeptembere előtt meghirdetendő rövid listára kerülő döntőseket fogja kiválasztani, és ezekből a projektekből kerülnek ki a legjobb projektek.
A 20 helyezettnek lehetősége nyílik bemutatkozni a 2018 szeptember 27-én, Budapesten megrendezésre kerülő hivatalos turisztikai eseményen. A kiválasztott indulók kapnak egy teljesen szponzorált utazást, hogy bemutassák kezdeményezésüket a zsűritag, a kormányok, az ipar vezetői és az eseményen részt vevő nemzetközi befektetők számára. Valamint részesülnek a mesterkurzus előnyeiből, hogy miként lehet beszélni a befektetőkkel, hogyan növelhetik, fejleszthetik a vállalatukat.

Az első 10 döntős részt vesz a FITUR nemzetközi turisztikai szakvásáron, Madridban, Spanyolországban, 2019. január 27-27. között, ahol potenciális befektetők, mentorok és szakértők elemzik projektjeiket.

Az átfogó versenygyőztes megkapja a lehetőséget, hogy kísérleti projektet tervezzen a spanyol legnagyobb utazási társasággal.