A zöld energia növeli a gazdaságot

1066
A zöld energia növeli a gazdaságot
A zöld energia növeli a gazdaságot

A szén és az olaj még mindig a világ legfontosabb energiaforrása, de már nagymértékben támogatják a tiszta, zöld energia alkalmazását. Egy új felmérés szerint az emberek (korosztály, politikai álláspont, oktatás és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül) támogatják a “zöld” energiához való kapcsolódást. Sőt úgy vélik, hogy a zöld energia növelni fogja az ország gazdaságát.

A megújuló energia támogatása az emberek részéről egyértelmű: A legutóbbi vizsgálat tárgyát képező attitűdök legnagyobb felmérésénél 82 százalék az , aki preferálja a fekete-zöld energia változást.

Szerint a Green Energy Barométer vezényletével Edelman Intelligence nevében dán energetikai óriás ?rsted és interjúk alapján több mint 26.000 ember 13 országban, négyből három (74 százalék) is úgy gondolja, hogy ha az ország épít és többet termel megújuló energiaforrásokkal, a gazdasági növekedést fogja elősegíteni.

A zöld energia olcsóbb, mint a fekete, és az újonnan kiadott Green Energy Barometer nagymértékben támogatja a fekete-zöld piacra való áttérést. A bolygónknak és a jövő generációknak köszönhetően energiarendszereinket feketeről zöldre kell átalakítani. És a közgazdaságtan és a közvélemény most támogatja a megújuló energiára való áttérést. Nincs okunk, hogy ne gyorsítsuk fel az átalakulást.

CSR Hungary Magazin feliratkozás

Egy energiagazdálkodó vállalat fellépése

A felmérést az Örsted, Dániában székhellyel rendelkező energiatársaság bocsátja ki. Az elmúlt tíz évben, a cég átalakult Európa legnagyobb tiszta energia szállítójává.
Azzal a céllal, hogy megszüntesse a szén felhasználását, az olaj- és gáztermelést. Az elmúlt hat évben az ?rsted 63 százalékkal csökkentette a tengeri szélerőművek költségeit; 2023-ig a szén-dioxid-kibocsátás 96% -kal csökken 2006-hoz képest.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalunkhoz, ahol a friss napi hírekre hívjuk fel a figyelmet, 
akkor kattints ide!