Zöld Hét Budapesten – erőforrás-hatékonyság

514
zöld hét
Zöld hét

Azok az erőforrás-hatékony gyakorlatok, amelyek az erőforrások használatának nagy mértékű csökkentését célozzák, hozzájárulnak a Föld véges forrásainak megőrzéséhez és a környezetre gyakorolt negatív hatások mérsékléséhez. A Cirkuláris Gazdaság felé címmel1 megjelent friss tanulmány az erőforrás hatékonyság gazdasági előnyeit tárja fel. Erről is szó lesz a Zöld héten, 2014. június 3-án, a CEEweb által szervezett eseményen.

Egy felmérés ezzel egy időben arra mutat rá, hogy a fogyasztók 87%-a várja ma már el a vállalatoktól, hogy a természet megőrzésére kidolgozott intézkedésekkel rendelkezzenek. Azok az erőforrás hatékony gyakorlatok, amelyek az abszolút mértékű erőforrás használat csökkentésére irányulnak nem csak gazdasági, de természeti előnyöket is hordoznak magukkal. Az erőforrások egyre fokozódó hiánya, a szigorúbb környezeti előírások, valamint a tudatosabb fogyasztók mind arra ösztönzik a cégeket, hogy változtassanak az ?elveszem, elkészítem, eldobom? megközelítésükön.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért a megfelelő erőforrás szakpolitikák kialakításáért és megvalósításért küzd mind nemzeti mind nemzetközi szinten egyaránt. A szervezet mind emellett létrehozta a Közép- és Kelet-Európa business és biodiverzitás platformját is. A CEEweb most az Európai Zöld Hét egyik kihelyezett eseményét rendezi meg Budapesten, ahol Európai Uniós szakértők, cégvezetők és civil szervezetek fogják az erőforrás használat kihívásait, szakpolitikai megoldásokat és jó gyakorlatokat megvitatni.

A rendezvény nyelve az angol, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.