Hogyan könnyíti meg az Amazon a fenntartható vásárlást?

525
Amazon-fenntartható vásárlás
Amazon-fenntartható vásárlás

2020 óta az Amazon Climate Pledge Friendly programja segíti az ügyfeleket fenntarthatóbb termékek felfedezésében és vásárlásában. Hogyan indult a program, mit tanult a cég, és hogyan látja a program jövőjét?

2019 -ben az Amazon társalapítója és első aláírója lett a The Climate Pledge -nek, amely kötelezettséget vállalt arra, hogy 2040-ig nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású lesz üzleti tevékenységében. 10 évvel a Párizsi Megállapodás előtt. 

Erőfeszítései folytatásaként 2020-ban az Amazon bevezette a Climate Pledge Friendly  programját , amelynek célja, hogy segítse az ügyfeleket a fenntarthatóbb termékek felfedezésében és vásárlásában. Miközben arra ösztönzi értékesítési partnereit, hogy a fenntartható termékalkotást helyezzék előtérbe. 

A Climate Pledge Friendly termékek kiérdemelték az Amazon vagy a saját Compact by Design tanúsítványa által elismert számos, harmadik féltől származó fenntarthatósági tanúsítvány egyike .

A kiskereskedelmi óriás pedig éppen most jelentette be, hogy fizikai üzleteivel is követni kívánja a vásárlás fenntarthatóságát: az Amazon Fresh legújabb helyszíne Seattle – ben a világ első olyan élelmiszerboltja, amely az International Living Future Institute Zero Carbon tanúsítványát követi .

Nemrég interjú készült Adam Werbach -al – az Amazon fenntartható vásárlásának globális vezetőjével –, hogy többet megtudjunk arról, hogyan indult a Climate Pledge Friendly program, mit tanult az Amazon, és hogyan látja a program jövőjét.

Mi vezette az Amazont a The Climate Pledge Friendly program megalkotásához?

Adam Werbach: 
“A ma online vásárló vásárlók körülbelül fele a fenntarthatóságot helyezi előtérbe és figyelembe veszi vásárlási döntései során. 
Vevők megszállottjaként ez volt az egyik oka annak, hogy inspirációt kaptunk a Climate Pledge Friendly program elindításához, hogy segítsünk a vásárlóknak fenntarthatóbb termékeket találni. 
A program kényelmesebbé teszi a vásárlók számára a fenntarthatóbb termékek felfedezését. Ez lehetőséget és ösztönzést jelent az eladók számára, hogy láthatóbban mutassák be termékeiket az ügyfelek számára.

Alig több mint egy éve indulása óta a program tovább növekszik. Jelenleg 39 megbízható, harmadik féltől származó tanúsítvánnyal állunk partneri kapcsolatban. Köztük a Rainforest Alliance, az EWGa Cradle to Cradle Certified és a Fairtrade International tanúsítvánnyal.
Mindegyike kulcsfontosságú ahhoz, hogy segítsünk ügyfeleinknek azonosítani azokat a termékeket, amelyek fenntarthatóbbak. A Climate Pledge Friendly segítségével ügyfeleink érdekében végezzük ezt a folyamatot. Így az átláthatóság révén építjük ki az ügyfelek bizalmát.

Kifejlesztettük saját tanúsítványunkat is, a Compact by Design – amely tanúsítja azokat az elemeket, mint például a Dove Beauty Bar , amelyek eltávolítják a felesleges levegőt és vizet, vagy kevesebb csomagolást igényelnek, ami végső soron hatékonyabbá teszi a szállítást. 

Nemrég bejelentettük, hogy a program egy jelentős mérföldkövön lépett túl – több mint 200 000 vásárolható termék igazolása több mint 10 000 márkától szépségápolási, wellness-, ruházati, technológiai, háztartási cikkek és egyebek területén.

Azok a márkák, amelyek a Climate Pledge Friendly program részét képező, fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező termékekkel rendelkeznek, elmondható, hogy a termékoldalakon látható jelzések pozitívan befolyásolták eladásaikat. 

A 2020. szeptemberi tanúsítvány megszerzése óta például a Seventh Generation megosztotta, hogy a Climate Pledge Friendly tanúsítvánnyal rendelkező termékek marketingje több mint 60 százalékkal magasabb átkattintási arányt, több mint 140 százalékkal magasabb új márka vásárlási arányt eredményezett. Még több. termékei vásárlásonkénti költségének 40 százalékos csökkenése.

A vásárlást követő tanulmányok pozitív jelzéseket mutatnak az ügyfélszolgálat, a váltási viselkedés és az ismételt vásárlási magatartás tekintetében, mivel a vásárlók a résztvevő márkákra váltanak, és újra megvásárolják azokat.”