Mely márkákat tartják megbízhatónak a fiatalok?

694
Forrás: YBrands
Forrás: YBrands

A fogyasztók és különösen a fiatal fogyasztók – köztük a milleniumi vagy a Z generáció – körében az átláthatóság és a közösségi média fontos befolyásoló tényező. A következő generáció ez alapján dönti el, hogy mely márkáknál szeretne dolgozni vagy éppen mely márkákra szeretne pénzt költeni… Hitelesség és bizalom a márkákkal szemben? Hűségesnek tartják magukat a fiatalok egy olyan márkához, amelyet megbízhatónak tartanak? A válasz igen.


Egy új rangsor (YBrands) szerint a fiatalok számára az első három legmegbízhatóbb márka a Dove, a Nike, a Hershey. A TOP10-ben ezeket a márkákat egészíti ki az Amazon, az Oreo, M an M, Target, Google, a Netflix és az Adidas.

Például a Dove hírnevét az „ Igazi szépség ”kampányaira építette , amely megbízhatóvá tette fogyasztói számára.. – közölte a Marketing Daily. “Időközben a fiatalok megbízhatnak olyan márkákban, mint a Hershey, az Oreo, valamint az M & M, mert hosszú ideje folyamatosan készítik azokat a termékeket, amelyeket nagyon szeretnek – és nincs ok arra, hogy ne bízzanak benne.”

Az olyan „mega márkák”, mint az Amazon, a Target, a Google és a Netflix, eredendően megbízhatóak, mivel mindenütt jelen vannak és népszerűek. Hasonlóképpen, a Z generáció különösen kedvező azoknak a márkáknak, amelyek már gyermekkoruk mindennapjaiban részt vettek. Mint például az Oreo, a Hershey, az M & M, a Kraft Mac & Cheese és a Little Debbie , amelyek mind e generáció tíz legmegbízhatóbb márkája közé tartoznak az YBrands adatai szerint.

Az adatok azt mutatták, hogy az Amazon-ot mind a millenniumi, mind a Z generáció mintegy 60 százaléka tartja megbízhatónak. Míg a PayPal-ot a millenniumi válaszadók több mint 55 százaléka tartja megbízhatónak. Jelezve, hogy az online fizetések és a rendelések iránti bizalom nagyobb egyelőre náluk, mint a Z generációnál.

Forrás: YBrands

Az YBrands éves felméréseiben részt vevő több mint 230 márkanévből, amelyben mintegy 80 000 13-36 éven felüli fogyasztót vettek alapul, figyelemre méltó a ruházati cikkek, valamint az élelmiszer- és italmárkák teljesítménye.
Tekintettel arra, hogy ezek az ágazatok egyre inkább tudatában vannak a fogyasztók növekvő átláthatósági igényének, hogy hol és hogyan készülnek a ruhák , ételek és italok (Egészség és szépségápolás, gyorséttermek (QSR) és alkalmi étkezés, valamint a média, a tech és a szórakoztatás az Ybrands által megvizsgált öt vertikális szintet foglalja magában.).

YBrands közelebbről megvizsgálta a divatmárkakat. Összehasonlítva az észlelt hitelességet és azt, hogy valóban annak tekintik-e őket. A Nike mindkét listán megszerezte a legmagasabb pontszámot. Míg a Jordan márkája volt a második legmenőbb, a leghitelesebb helyen a nyolcadik helyre ​​esett vissza, ahol a Levi’s érte el a második helyet. Az Adidas a harmadik, a Vans a negyedik, az Under Armour pedig az ötödik.

„A Nike olyan, mint a Beatles vagy a Beyonce márka. Abban az értelemben, hogy mind kritikai, mind pedig kereskedelmi sikereket értek el. Különösen az ifjúsági piacon” – mondta az Ybrands vezetője 
“Nem számít, hogyan osztjuk szét az adatokat – életkor, nem, etnikai hovatartozás és régió szerint – a Nike a Millennaris legfontosabb divatmárkainak listáján helyezkedik el, és ráadásul a Nike a másik tíz legfontosabb márka közül kettőnek a tulajdonosa. Jordan és a Converse.”